|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:45 - 24/02/2015 Salı
Güncelleme: 17:46 - 24/02/2015 Salı
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sessiz kalamam


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üçüncü Muhtarlar Toplantısı’nda "Şimdi yeni bir hayal başladı. 7 Haziran'da seçimi kazanıp, 8 Haziran'da gazetelere ve artık daha başka neleri gözlerine kestirdilerse onlara el koyacaklar" dedi. Erdoğan silahlı kuvvetler ve hükümeti eleştirenlerin kimlerle yan yana durduklarına bakmaları gerektiğini vurguladı.


2- Gülen ve Uslu'ya yakalama kararı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu 101 kişinin telefon görüşmelerinin depolandığı iddiasıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı verildi.


3- Necdet Özel'den Bahçeli'ye sert tepki


MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e yönelik, "Ey Özel paşa senin için vatan nedir? Harbiye'de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın okuldan mı kaçtın" sözlerine tepki geldi. Özel, "Bahçeli'nin benim devlet, vatan, bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyorum" dedi.


4- Başbakan Davutoğlu ABD'ye gidecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2-3 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği Portekiz ziyareti sonrası ABD'ye giderek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Suriye, Irak ve Kıbrıs sorunu gibi önemli konuları görüşecek. Davutoğlu, ABD ziyaretinde yatırımcılar ile de görüşmeler yapacak.


5- Uyuşturucu ile mücadelede ortak tavır


TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, iktidar ve muhalefet partileri, uyuşturucuyla mücadeleyi güçlendiren düzenlemeye ortak destek verdi.


6- Başbakan Davutoğlu: Soğuk savaşın bitmediğini gördük


Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan'da gerçekleşen Stratejik İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'nda "Dünya bir dönüşüm ve meydan okumadan geçiyor. Soğuk savaş bitti zannediliyordu soğuk savaşın bitmediğini bize Ukrayna gösterdi. Dünya ekonomik krizinin aşılamadığını da gördük" dedi.


7- Beklenen faiz kararı açıklandı


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan faize indirim çıktı. Buna göre, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,5’ten yüzde 7,25’e indirdi.


8- Tepkilerden bunaldı Twitter'ı kapattı


Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında evinde Akhisar Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe’de, maçta forma giyen ve birçok net pozisyonundan yararlanamayan Emenike’ye sosyal medyada tepkiler durmak bilmiyor. Emenike, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kapattı.


9- Filistinli Cihad'ı binlerce kişi uğurladı


İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybeden Filistinli genç son yolculuğuna uğurlandı. 19 yaşındaki Cihad el-Caberi'nin cenazesine katılan binlerce Filistinli, İsrail'in yargılanmasını talep ediyor.


10- Ekonomide bugün


Güne 2.4750 - 2.4800 lira aralığında başlayan dolar, zaman zaman 2.48 sınırını geçse de, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından da 2.4750 lira dolayında hareket etmeye devam etti.


Kuzey Marmara Otoyolu Projesi bağlantı yolları ihaleleri ertelendi. Erteleme ilanı Resmi Gazete'de yayınlandı. İhale tarihi 6 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 637 lira oldu.


BIST 100 Endeksi günü yüzde 0,47'lik yükselişle 86.691,24 puandan tamamladı

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Necdet Özel
#devlet Bahçeli
#Fethullah Gülen
#Emre Uslu
#Merkez Bankası
#faiz indirimi
#dolar
#borsa
#altın
#Emenike
#Fenerbahçe
#twitter
9 yıl önce