|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:30 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:43 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1- TÜRGEV'i de Milli kuruluşlarımız gibi hedef aldılar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜRGEV yurtlarının açılışına Malatya'da şehit olan askerlere rahmet dileklerini ileterek başladı. Erdoğan, eğitim duygusunun istismar edildiğine dikkat çektiği konuşmasında, "eğitim ve insan yetiştirmek bizim işimiz" vurgusunu yaptı. Konuşmanın ardından Erdoğan TÜRGEV Yurtları'nın açılışını gerçekleştirdi.


2- Şehit pilotlara son görev


Malatya, Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için MalatyaHavalimanında düzenlenen tören ile son yolculuklarına uğurlandı. 


3- Başbakan Davutoğlu: Sorumlusu muhalefettir


Başbakan Ahmet Davutoğlu iç güvenlik paketine karşı çıkan CHP, MHP ve HDP'yi "Bundan sonra bu kanunun gecikmesi sebebiyle herhangi bir molotof kokteyli saldırısı olursa sorumlusu muhalefet partileridir" ifadeleri ile eleştirdi. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i hedef alan açıklamalarına ilişkin ise "Bahçeli özür dilemelidir. Sayın Bahçeli sen edep nedir bilir misin? Günlerdir çalışan görevliler karşısında devlet adabı nedir bilir misin?" dedi.


4- Türkiye tarihinde ilk; umre ilk kıbleden başlayacak


Diyanet İşleri Başkanlığı, 2014 hac ve umre programlarına Kudüs bağlantılı umre programını da ekledi. Halktan gelen yoğun talep üzerine gerçekleştiği belirtilen programa katılmak için müftülüklere başvurmak yeterli.


5- Erdoğan'dan Merkez'e sert çıkış


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Buluşması'nda Merkez Bankası'nın çeyrek puanlık faiz indirimini değerlendirerek, "Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bize tavır takınma" dedi.


6- AK Parti'nin İstanbul'daki 1165 aday adayı


Yaklaşık 3,5 ay sonra yapılacak seçimlerde partilerin sandalye dağılımı ve oy oranlarını büyük oranda etkileyecek olan İstanbul’da AK Parti önceki üç seçimde bariz üstünlük sağlamıştı. 2015 seçimleri için AK Parti aday adaylığı için başvuran, 223’ü kadın ve 132’si de engelli 1165 kişi YSK'ya verilecek 88 kişilik kesin listeye girmek için çalışıyor. Bu hafta sonu ise temayül yoklaması var. İsimler arasında adaylığına kesin gözüyle bakılanların sayısı ise bir hayli fazla.


7- Tartışmalı "İslam Yasa Tasarısı" meclisten geçti


Avusturya'da tartışmalara neden olan "İslam Yasa Tasarısı", Meclis Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre Avusturya'da görevli imamlar sadece vizeleri bitene kadar görev yapabilecek, imamlara yeni vize verilmeyecek, yeni imamlar gelemeyecek ve yabancı ülkeler dini kurumlara finansal yardım yapamayacak.


8- MHP'li Türkkan'dan Bahçekapılı'ya çirkin cümleler


Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında MHP'li Lütfü Türkkan TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya "Yüzü de ruhu da çirkin kadın" dedi. Güvenlik paketiyle ilgili çıkan tartışmaya CHP'li Engin Altay da dahil oldu.


9- Bir köy çığ altında: 108 ölü


Afganistan'ın Pençşir eyaletinde çığ düştü. Yaklaşık 100 evin çığ altında kaldığı ifade edilirken, 108 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yerel yetkililer arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylüyor.


10- Ekonomide bugün


Güne sakin başlayan ve 2,46'nın altını gören dolar, gün içinde 2,4911'e kadar yükselerek iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 


Borsa günü yüzde 0,05'lik sınırlı artışla 86 bin 733 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 96,45 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 644 lira oldu

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Malatya
#şehit pilotlar
#Başbakan Davutoğlu
#devlet Bahçeli
#muhalefet
#şah fırat
#Merkez Bankası faiz kararı
#dolar
#altın
#borsa
9 yıl önce