|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel hazırladık.

Yeni Şafak ve
18:45 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
1- Başbakan Davutoğlu: Tereddüt etmeyin


Başbakan Ahmet Davutoğlu valiler toplantısında "Şimdi Meclise gelip poşu takıyorlar sokakta folklorik olarak takan insana bir şey diyen mi oldu? Sokaklar bu vandallara bırakılamaz. Böyle bir durum olduğunda tereddüt etmeyeceksiniz" dedi. Davutoğlu, Kabil'deki bombalı saldırıya ilişkin, ''Bu saldırılar karşısında Türkiye kararlılığını hiçbir zaman bozmayacaktır" ifadelerini kullandı. 


2- TSK: Uçakların düşme nedeni çarpışma değil


Genelkurmay Başkanlığı, Malatya'da 4 askerin şehit olduğu uçak kazaları ile ilgili olarak, "Yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir" açıklamasında bulundu.


3-Başbakanlık'tan istifa iddialarına yalanlama


Başbakanlık yetkilisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya dair çıkan istifa haberleriyle ilgili "İddiaların nereden kaynaklandığını anlamıyoruz, biz bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz" dedi.


4- IŞİD'li 'John' deşifre oldu


IŞİD'in infaz videolarında görülen "John" lakaplı militanın kimliği ortaya çıktı. İsminin Muhammed Emwazi olduğu belirtilen militanın birçok infaz videosunda görüldüğü ve dikkat çeken aksanıyla İngiliz güvenlik servisleri tarafından deşifre edildiği ifade edildi.


5- Başbakan Davutoğlu Portekiz ve ABD'ye gidecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3-7 Mart tarihlerinde Portekiz ve ABD'de ziyaretlerde bulunacak. Başbakan Davutoğlu'nun, Amerika'daki bazı Müslüman toplum temsilcileriyle görüştükten sonra Amerikan basınıyla da görüşmesi öngörülüyor.


6- Kabil'de Türk Timine saldırı: 1 şehit


Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı. Taliban örgütü saldırıyı üstlenirken hedeflerinin Amerikalılar olduğunu iddia etti.


7- Muhalefetin hedef alması çok yanlış


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "Genelkurmay Başkanımızı, muhalefetin, MHP'nin hedef alması çok yanlış şeyler. Bu kararları alan siyasettir" dedi. Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesinin seçim ve seçim hazırlığı olduğunu belirterek, aday adaylarının gözden geçirildiğini söyledi.


8- Türkiye'de ilk kez yapılacak


Milli Eğitim Bakanlığı'nca, özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amacıyla, 22 Mart 2015 Pazar günü Türkiye genelinde ilk kez merkezi sınav yapılacak. Sınava 228 bin öğrenci katılacak.


9- İlk 26 maddesi kabul edildi


TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden ve kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak bilinen tasarının, ilk 26 maddesi kabul edildi.Toplantı ve gösteri yürüyüşüne, yasaklanan silahlar, molotofkokteyli, demir bilye ve sapan taşıyarak katılanlar tutuklanabilecek. Vali, lüzumu halinde, kolluk amir ve memurlarına suç faillerinin bulunması için gereken emirleri verebilecek.


10- Ekonomide bugün


Dolar/TL dün 2.49'u görmesinin ardından gevşedikten sonra, bugün tekrar yükselişe geçerek 2.50'yi zorladı 


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 818,09 puanlık düşüşle 85.915,36 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,00 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 647,00 lira oldu.

#Başbakan Davutoğlu
#Afganistan
#şehit
#Ali babacan
#Merkez Bankası
#dolar
#altın
#borsa
9 yıl önce