|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan gelişmelerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:40 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bal gibi olur


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması konusunda muhalefetin eleştirilerine sert cevap verdi. Erdoğan "Bizi vatanı satmakla itham edenlerin, bu ülkeye ve bu millete verdikleri zararı anlatmaya kalksam, sokağa çıkacak yüzleri kalmaz" dedi. İç güvenlik paketi konusunda Meclis'te yaşanan tartışmaları eleştiren Erdoğan çözüm sürecinde kararlık vurgusu yaptı. Zaman zaman "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz" denildiğini aktaran Erdoğan, "Çok açık, çok net söylüyorum, bal gibi de olur. Niye olmazmış" dedi.


2- İşte İstanbul'un mega projesi


İstanbul'a inşa edilecek 3. tüp geçit projesinin detayları açıklandı. Dünyada bir ilk olacak projenin Boğaz'ın altında 3 katlı inşa edileceğini açıklayan Bakan Elvan, "Bu proje için devletin kasasından bir kuruş dahi para çıkmayacak" dedi. Projenin 2020'ye gelmeden açılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, tüneldeki 3 katın anlamını da açıkladı. 


Davutoğlu, "Bugün sizlere müjdelediğimiz, 3 katlı mega proje, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, sembolik bir anlam da taşıyor. 3 kat demek; 3 imparatorluk demek. Üç kat, iki karayolu, bir metro yoluyla boğazın altından geçip, 6,5 kilometrelik bu tünel, bir anlamda 3 imparatorluk üzerinde İstanbul'un 4. büyük küresel devleti, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin işaret fişeği de olacak. İstanbul'a her şey yakışır" dedi.


3- Ramazan Akyürek'e tutuklama istemi


Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında savcılıkça ifadesi alınan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.


4- Beşiktaş'ın rakibi belli oldu!


UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş son 16 turunda nispeten kolay bir rakibe düştü. Siyah-Beyazlılar bu turda Belçika'dan Brugge ile eşleşti. İlk maçlar 12 Mart, rövanşları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.


5- Ahmedinejad: Erbakan gerçek siyasetçi ve mümindi


İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad, 54. Hükümet'in Başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ı anma törenlerine katılmak için Bursa'ya geldi. Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan'ın davetlisi olan Ahmedinejad, "Merhum Erbakan milletlerin güçlü olması için hareket etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda birlikte hareket etmeliyiz" dedi.


6- AYM'den Sebahat Tuncel kararı


Anayasa Mahkemesi, terör örgütüne üye olma suçundan mahkum olan ve hapis cezası Yargıtay tarafından onanan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, hakkaniyete uygun ve makul sürede yargılanma haklarının ihlal edildiğine karar verdi.


7- Dışişleri: Eğit-donat başlıyor


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriyeli muhalifler için eğit-donat programının 1 Mart'ta başlayacağını açıkladı.


8- Fikret Orman’dan tarihi gaf!


Galatasaray’ın UEFA Kupası aldığını unutan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bugüne kadar Türkiye’ye bir tane bile UEFA Kupası’nın gelmemesi, Türk spor yöneticilerinin ayıbıdır" gafını yaptı. Club Brugge kurasını değerlendiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Sevilla bu kupayı, bizden daha düşük bütçelerle alabiliyorsa Beşiktaş niye alamasın; ezeli rakiplerimiz neden alamasın." dedi.


9- Bakan Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakkındaki yakalama kararına ilişkin, "Fethullah Gülen hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği yakalama kararı Adalet Bakanlığına gelmemiştir. Gelince yasal süreç ne ise o işletilir" dedi.


10- Ekonomide bugün


TCMB`ye ve ekonomi yönetimine ilişkin endişeler ve Fed'in daha erken faiz artırabileceği beklentisiyle 2.5169'a çıkarak rekoru tazeledi.


BIST 100 günü yüzde 2 düşüşle 84.147,51 puandan tamamladı


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 654 lira oldu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başkanlık sistemi
#Başbakan Davutoğlu
#3. Tüp Geçit
#Mega Proje
#Beşikta
#Fikret Orman
#UEFA Kupası
#Club Brugge
#altın
#dolar
#Merkez Bankası
#Fethullah Gülen
9 yıl önce