|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:05 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1-Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbullulara müjde


Cumhurbaşkan Erdoğan, Tophane-i Amire'de, 'Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma' Klasik Sanatlar Sergisi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Çamlıca'da inşa edilen caminin altında da dev bir İslam Eserleri Müzesi oluşturulacağı müjdesini verdi.


2- İngiltere'nin küstah önerisine sert cevap


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin İngiliz vatandaşlarının DAEŞ'e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmesini önlemek için İstanbul'daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirme önerisine ilişkin, "Böyle bir şey söz konusu olamaz. Zaten İngiltere ile istihbarat ve bilgi paylaşımı dahil çok iyi bir işbirliğimiz var" dedi.


3- Diyarbakır’da savaş uçakları hazır bekliyor


IŞİD’in Musul’dan çıkarılması amacıyla ABD, Irak ve Kürt yönetimi tarafından baharda başlatılması beklenen ortak operasyon öncesinde bölgeye en yakın nokta olan Diyarbakır’a takviye savaş uçakları gelmeye başladı.


4- Kaynak Holding’in gizli devri başına dert oldu


Kaynak Holding’in hisselerinin tümünü 16 Ocak 2015 tarihinde gizli şekilde Hollanda’da kurulu bir limited şirkete devri, Banka Asya’da Kaynak Holding’in ağırlıklı ortaklarından Sürat Basım Yayım ve Forum İnşaat’ın yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçmesine neden oldu.


5- THY uçağı pistten çıktı: 1 yaralı


Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı Katmandu Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Yağış nedeniyle pistten çıkıp toprak alana saplanan uçaktaki bir yolcu yaralandı, diğer yolcular uçaktan tahliye edilip terminale alındı. Uçağın yoğun sis nedeniyle ilk denemesinde inişini gerçekleştiremediği, ikinci denemesi sırasında pistten çıktığı ortaya çıktı.


6- Türkiye Uzay Kurumu için ilk adım


Türkiye Uzay Kurumu (TUK) için düğmeye basıldı. Uzay ve havacılık alanındaki çalışmalar tek elden yürütülecek. Kurum için hem ABD'nin NASA'sı, hem de AB'nin ESA'sı incelendi.


7- Rusya ile Mısır'dan askeri işbirliği


İlk toplantısı Moskova'da yapılan Rusya-Mısır Askeri İşbirliği Ortak Komisyonu'nda Rusya ve Mısır, askeri işbirliği protokolü imzaladı.


8- Sömürgeci güçlerden daha büyük zarar veriyor


Sudan ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez: ''Korkarım ki Müslümanlar arasında ortaya çıkan yanlış düşünceler, sömürgecilerin yaptıklarından daha fazla tahribata yol açabilme imkanına zemin hazırlayacaktır" dedi.


9- Snowden: ABD'ye dönebilirim


ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in istihbarat bilgilerini sızdırmasıyla gündeme gelen Edward Snowden'ın avukatı Anatoly Kucherena, Snowden'ın adil bir yargılanma sözü verilmesi durumunda ABD'ye döneceğini açıkladı.


10- Ekonomide bugün


Dolar bankalararası piyasada 2,5705 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.


Borsa İstanbul günü yüzde 2,65 düşüşle 82 bin 67 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 660 lira oldu

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
#Musul
#İngiltere
#edward Snowden
#Rusya
#Mısır
#dolar
#altın
#borsa
9 yıl önce