|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
22:45 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:00 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
1- Uluslararası camianın A planı bile yok


BM Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Suriye'de yaşanan sorunlarla ilgili uluslararası camianın planı olmadığını belirterek, "Uluslararası camianın B planını bırakın, A planı bile yok. Rejim tarafından işlenen kimyasal silah suçlarıyla alakalı da açık bir stratejisi yok" dedi.


2- Baransu'nun eski eşi emniyete 5 çuval belge teslim etti


Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından eski eşi İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek 5 çuval dolusu gizli evrak ile dijital verileri teslim etti.


3- "Kimse böyle bir şeye girişemez"


İçişleri Bakanı Ala, CHP'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "Kimse Türkiye'de böyle bir şeye bu saatten sonra girişemez, girişmemelidir" dedi.


4- Emine Erdoğan Türkiye’nin en büyük çadır kentini açtı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'ndeki 35 bin kişilik kapasiteli Türkiye’nin en büyük çadır kentinin açılışını yapıp, kampta barınan Suriyeliler'i ziyaret etti.


5- Konya'da askeri uçak düştü: 2 şehit


Konya'nın merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri bir uçak düştü. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada iki pilot şehit oldu.


6- Derbiye bilet kalmadı!


Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi için tüm biletler satıldı.


7- Ankara-İstanbul arası 1 saate düşüyor


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Elvan, Sincan-Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren projesiyle Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını belirtti.


8- Boko Haram köy bastı: 50'den fazla ölü var


Nijerya'nın Borno eyaletinde, terör örgütü Boko Haram militanları tarafından düzenlenen saldırıda 50'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.


9- Manipülasyonu ellerinde patlayacak


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki rekor yükselişe ilişkin, "Dolarla oynayanların bu manipülasyonu ellerinde patlayacak ve elleri yanacaktır. Çünkü Türkiye'nin böyle bir kaygısı yok, böyle bir sıkıntısı yok. Diledikleri kadar oynasın bir şekilde bu onların elini yakar" dedi. Japonya ile 2015 yılı içerisinde serbest ticaret anlaşması imzalanacağını açıklayan Zeybekci, "Rusya ile görüşmelerimiz var. İran'la imzaladık, Singapur'la hemen hemen bitmek üzere full serbest olması öngörülüyor" ifadelerini kullandı.


10- Ekonomide bugün


Dolar/TL 2.62 seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini yukarı taşıdı.


24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99,95 lira,Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 667,00 lira oldu


Borsa günü yüzde 1,57 düşüşle 80 bin 779 puandan tamamladı.

#Emine Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#BM
#altın
#borsa
#döviz
#Fenerbahçe
#Galatasaray
9 yıl önce