|

Hâlâ doymadınız mı

Başbakan Erdoğan, “Türkiye'de Tayyip Erdoğan vaseyeti var” diyen Baykal ile Bahçeli'nin seçim mağlubiyetlerine karşın siyaseti bırakmamalarını eleştirdi. Erdoğan, “Yahu doymadınız... Yıllar yılı bu ülkede milletvekilliği yaptınız, doymadınız mı? Sizden başka bu parlamentoda milletvekilliği yapacak kimse yok mu” diye sordu.

Ankara
00:00 - 20/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:03 - 20/07/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Hâlâ doymadınız mı
Hâlâ doymadınız mı

Başbakan Erdoğan, “Türkiye'de Tayyip Erdoğan vesayeti var” diyen CHP lideri Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçimde kaybetmelerine karşın siyaseti bırakmamalarını eleştirdi ve “Doymadınız mı?” diye sordu. AK Parti Ankara İl Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de artık hukuk dışı karanlık odakların bu ülkede siyaseti belirlemeyeceğini söyledi.

HUKUK VESAYETİ VAR

Türkiye'de bu dönemlerin tedavülden kalktığını ifade eden Erdoğan, “Vesayet özlemi içinde olanlar, vesayetten medet umanlar beyhude bekler. Bugün milletin vesayeti var, hukukun, demokrasinin vesayeti var. Hakkı, hukuku, milli iradeyi tanımayanları biz de tanımayız” dedi.

70 YAŞINA GELDİN

“Bazı dostlar diyor ki, 'Baykal ile ilgili konuşma'. Fakat bazı şeyler de oluyor ki konuşmadan olmuyor” diyen Erdoğan, Baykal'ın, 'Türkiye'de Erdoğan vesayeti var' sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“22 Temmuz, 29 Mart seçimleri öncesinde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim, siz de çekilecek misiniz' diye sordum. Cevap alamadım. Bu mu vesayet? '2011 seçimlerinde son kez milletvekili adayı olacağım' dedim. Sayın Baykal, çık sen de açıkla. Hadi Bahçeli sen de açıkla. Yahu doymadınız. Yıllar yılı milletvekilliği yaptınız, doymadınız mı? 55 yaşındayım söylüyorum. 70 yaşına geldin hala söylemiyorsun, hadi söyle.”

27 NİSAN'DA NEREDEYDİN?

“Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde neredeydin? Demokrasiye, hukuka, milli iradeye gölge düşürülmeye çalışıldığı günlerde neredeydin? Milli iradenin yanında mıydınız? Yoksa vesayet özlemi içinde olanların yanında mıydınız?”

“Anayasa Mahkemesi'nin kapısına kulübeyi kurmuşlar. Bu dönemde 33 kez Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Ayıptır. Oraya da çok güveniyorlar herhalde. Bu mu demokrasi anlayışı. Türkiye'de bir AK Parti bir Tayyip Erdoğan vesayeti yoktur. Muhalefet sorunu vardır. CHP'de ise bir Baykal sultasının olduğu aşikardır.'

URUMÇİ VE GAZZE

Erdoğan, dünyanın artık küçülen bir köy olduğunu belirterek “Şimdi Ankara; Melbourn'daki, Berlin'deki, Viyana'daki, Tokyo'daki Kahire'deki, Saray Bosna'daki, New York'taki vatandaşlarımızın da Urumçi'deki, Telafer'deki, Kerkük'teki soydaşlarımızın da, Gazze'deki kardeşlerimizin de yanındadır, yanı başındadır” dedi.


Artık sigara yok Erdoğan tiryakisiyiz

Ankara İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ile Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Atalay, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Edibe Sözen, Bülent Gedikli ve Haluk İpek katıldı. Salonda bulunan Ankara Gençlik Kolları'nın hazırladığı 'AK Gençlik, Dumansız Hava Sahasını Destekliyor' ve 'Sigarayı Bıraktık Artık Senin Tiryakiniz' pankartları dikkat çekti. Partililere, sigara yasağının genişletilmesiyle ilgili olarak bugün başlayan uygulama hakkında broşür dağıtıldı.


Yeni il başkanı Murat Alparslan

AK Parti Ankara 3. Olağan Kongresi'nde Murat Alparslan ve Hüseyin Gökalp başkanlık için aday oldu. Başkanlık yarışında 488 oy kullanıldı. Murat Alparslan 395 oyla il başkanlığına seçilirken, diğer aday Hüseyin Gökalp 71 oy aldı, 22 oy da geçersiz sayıldı.




15 yıl önce