|

Haddini de bilecek sınırını da bilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kabe-Taksim benzetmesiyle dini değerlere hakaret eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a sert tepki gösterdi: Bu nasıl söz! Biz Kabe’ye laf söyletmeyiz. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 00:03 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Partisinin Niğde ve Aksaray'daki seçim mitinglerinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete yüklendi. Meydanları dolduran coşkulu kalabalıklara seslenen Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



Bu HDP'nin eş başkanı var ya, diyor ki; 'Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz. İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz. Bir müftüyü milletvekili adayı gösterdiler. Ben o müftü efendiye sesleniyorum: Bu sözün hükmü nedir?



MÜFTÜ EFENDİ CEVAP VERSİN


Kabe'ye şirk koşmanın hükmü nedir İslam'da? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Selahattin Demirtaş'a ya bir ders versin ya da bize cevap versin. Ama hep diyorum ya bu Kürt Baası, bir de Türk Baası var CHP, onlar da; 'Kabe Arap'ın olsun, Çankaya bize yeter' diyorlardı tek parti döneminde. Kabe, Türk'ün de Kürt'ün de Sünnisinin de Alevisinin de yüreğinde. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek.



MİLLET İKİ YÜZLÜLÜĞÜ AFFETMEZ


Bu ülkede isteyen inanır, isteyen inanmaz. İsteyen anarşist olur, isteyen ateist. Ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin, batıda Taksim'e çıkıp 'burası bizim için Kabe'dir' diyeceksin. Bu millet sana inanır mı? Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz. Bunu öğrenecekler.



KILIÇDAROĞLU'NA İZİN VERMEYİZ


Birisi 'diyaneti kaldıracağız' diyor, öbürü, Kılıçdaroğlu yeni bir matematik formülü geliştirmiş, 1+8+4. 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını, gizli bir şekilde tekrar gündeme getiriyor. Yani 8 demek, imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek. İzin verir miyiz? Bir daha 28 Şubat'ı getirebilirler mi? Bir daha bu memlekette 28 Şubat zulmüne bu millet izin verir mi? Bütün gençler bizimle ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. İkisi bir araya gelecek; Kabe'ye saygısızlık yapanlar, Diyaneti, din derslerini kaldırmak isteyenler el ele verecekler, bu ülkeyi idare edecekler öyle mi?



HESAP ETMEYİ BİLİR Mİ


Kılıçdaroğlu hesap etmeyi bilir mi? Evvelsi gün bir olay oldu. Kayseri Belediye Başkan Yardımcımızla mahkemeliklerdi. Bir iftira attı. Mahkeme tazminata hükmetti. Karar kesinleşti maaşına haciz geldi. Adamın haberi yok. Maaşından haberi olmayan bir adamın sözüne inanılır mı?



HER YERE GİTSİN


MHP'ye gelelim. Buralara gelip 'milliyetçilik' demek kolay. Biz 780 bin kilometrekarede bu al bayrağı dalgalandırıyoruz. Eğer MHP gerçekten bütün vatanın birliğinden bahsediyorsa, her yere gitsin, herkesle konuşsun. Vatan bir ve beraberdir. Bölünmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz.



Ne tuzağı kurdunuz

Davutoğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın görüşmesini kastederek, "Bu CHP, HDP ve paralel, bir arada bir tuzak kuruyorlar. Paralelciler, bu milletin mukaddesatını istismar eden o paralelciler, arka kapıdan girip, HDP'li belediye başkanıyla görüşüyor. Ne görüştünüz?



Ne görüştünüz?


Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın" dedi.



Miting fotoğrafları flickr'da yayında


AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri için düzenlediği il mitinglerinin fotoğrafları artık dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım sitesi flickr'a yükleniyor. Davutoğlu miting konuşmasını bitirmeden flickr'a yüklenen fotoğraflar medya organları için de görsel malzeme kaynağı olacak. Erzurum'dan başlayan miting maratonunun fotoğraflarının yüklendiği ve Ahmet Davutoğlu adına açılan hesaba şu ana kadar 40 fotoğraf yüklendi.



Esed öldürsün diye gönderecek


Kılıçdaroğlu'nun Suriyelileri geri göndereceğini söylemesini eleştiren Davutoğlu, “Türk kültürünü, örfümüzü, insanlığı bilmeyen birisi diyor ki 'Bu Suriyelileri geri göndereceğiz.' Yani 'arkadaşı olan Esed öldürsün' diye geri gönderecek. Kılıçdaroğlu bunu söylüyor çünkü ağababası İnönü de Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim etmişti 1945'te. 'Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a' diye haykıran Azerileri Ruslara teslim eden zihniyetin devamı bu. Sakarya depreminde vatandaşlarımıza bile sahip çıkamadılar” dedi.









#Davutoğlu
#seçimler
#miting
9 yıl önce