|

Hakem troykası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti içi krizleri çözmek için 'dindar' isimlerden oluşan bir ekip kurdu. Şişli'de İnönü-Sarıgül kavgasını tatlıya bağlamakla görevlendirilen eski müftü Özkes, ilahiyatçı Çakmak ve eski 'Milli Görüş'çü Bekaroğlu, ilk sınavında başarısız oldu. 'Hakem troykası'na muhalifler ise tepkili.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:03 - 23/12/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde partiyi iyiden iyiye sarsan iç tartışmalara çözüm bulmak için üçlü hakem ekibi kurduğu ortaya çıktı. Eski müftü İlhan Özkes, ilahiyatçı Muhammed Çakmak ve eski milli görüşçü Mehmet Bekaroğlu’ndan oluşan CHP’nin hakem troykası, dinmek bilmeyen parti içi krizleri ‘büyümeden çözmek’ için görevlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun bizzat ‘hakem’ tayin ettiği bu üç isim, dini kimlikleriyle öne çıkıyor. Parti içindeki muhaliflerin tepkisine çeken troykanın ilk sınavı ise Şişli Belediyesi skandalı oldu. 

İLK SINAV BAŞARISIZ

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile selefi Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül arasında cereyan eden gerilim, kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Oğul Sarıgül’ün, Hayri İnönü’yü tehdit ettirdiği iddia edilmiş, İnönü’nün yardımcılarının da Sarıgül yanlılarınca belediye binasında tartaklandığı ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu’nun aktif müdahale etmeksizin yalnızca izlemekle yetindiği Şişli skandalı, Emir Sarıgül’ün belediye başkan yardımcılığı görevinden istifasıyla sonuçlandı. Kavgaya doğrudan müdahale etmeyen Kılıçdaroğlu, dindar isimlerden kurduğu hakem troykasıyla Şişli’deki Sarıgül-İnönü kavgasını çözmek istedi. Ancak troykanın ilk sınavı başarısızlıkla sonuçlandı. 

MUHALEFET OLUŞUMA TEPKİLİ

Sarıgül-İnönü arasında uzlaşma sağlamak üzere İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Fethullah Hoca, Türkiye’de bir fenomendir” diyen ilahiyatçı Muhammed Çakmak ve eski Refah Partili Mehmet Bekaroğlu’nu görevlendiren Kılıçdaroğlu’nun umduğunu bulamaması, muhalifler tarafından “Muhteşem üçlü duvara tosladı” şeklinde yorumlandı. Başta ulusalcılar olmak üzere CHP’li muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun troykalı çözüm yoluna gidişinin, partinin geleneklerine aykırı olduğunu belirtti. Parti kulislerinde, bundan sonra ortaya çıkması muhtemel bütün problemlerin çözümünde ‘muhteşem üçlü’nün görevlendirileceği konuşuluyor.

HAZİNEDAR: İNÖNÜ BECERİKSİZ

Öte yandan Şişli’deki kavgaya CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Şişli Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Sarıgül’ün bir dönem avukatlığını da yapan Hazinedar, Hayri İnönü’yü beceriksizlikle suçladı, “Hayri İnönü’nün tavrı çok çirkin” dedi. Bir radyo programında görüşlerini açıklayan Hazinedar, İnönü’nün “Önceki yıllarda belediye kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ağır bir borç yükü altına sokulmuş” şeklindeki açıklamalarını eleştirdi. “Bu bir beceri işidir. Beceremeyenler, becerenlere laf atacaktır, doğaldır” diyen Hazinedar, İnönü’nün tavrını ‘çirkin’ bulduğunu belirtti. Bu arada bir gelişme de CHP İzmir Teşkilatı’nda yaşandı. İzmir’de il başkanı Ali Engin, partideki görevinden istifa etti.
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İlhan Özkes
#Hayri İnönü
#Mustafa Sarıgül
#Emir Sarıgül
9 yıl önce