|

Hakkı da değil haddi de

Tunceli’nde valiliği ziyaret ederek kentten apar topar ayrılan Bahçeli’nin ‘istifa’ davetine Başbakan Davutoğlu sert tepki gösterdi: “Bu Sayın Bahçeli’nin haddi de değil hakkı da değil. Biz, yetkiyi Türkiye’nin her yerindeki milletimizden alırız.”

04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:48 - 28/11/2014 Cuma
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyareti sırasında kendisini istifaya çağırmasına tepki gösterdi. Ankara’daki Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’nın ardından soruları yanıtlayan Davutoğlu, “Eğer böyle bir çağrı varsa, bu Sayın Bahçeli’nin haddi de değil hakkı da değil. Biz, yetkiyi Türkiye’nin her yerindeki milletimizden alırız” dedi. Bahçeli’nin Tunceli ziyaretinden memnun olduğunu, tüm siyasi partilerin Türkiye’nin her tarafını ziyaret etmesini ve her yerde siyaset yapmasını istediklerini belirten Davutoğlu, bunun Türk siyaseti açısından bir kazanç olduğunu kaydetti. “Ama keşke Tunceli’ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. 

KEŞKE KUCAKLAŞSAYDI

Keşke Tunceli’ye gittiğinde sadece Tunceli’ye bir mekan ziyareti yapmanın ötesinde Tuncelilerle kucaklaşabilme, onlarla göz göze bakarak konuşabilme imkanı ve cesareti bulmuş olsaydı” diyen Başbakan, bunlar olmamasına karşın Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini olumlu bulduğunu ifade etti. Yetkiyi milletten hem sandıkta hem de onlarla kucaklaşarak gönülden gönüle aldıklarını vurgulayan Davutoğlu, “2015 seçimlerinde de herkes yetkinin kime verildiğini bir kez daha görecek” diye konuştu. 
#Devlet Bahçeli
#Tunceli
#Davutoğlu
9 yıl önce