|

Haklar kazanıldı ama sorun bitmedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kadınların pek çok iyi kazanım elde etmelerine rağmen sorunların bitmediğini söyledi. İslam "Şu halde oturup bu sorunu yeniden gözden geçirmemiz lazım. Ötekileştirmeden önce uzlaşma aramamız lazım’’ şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 22:46 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Ankara Temsilciliği’nin açılışı dolayısıyla Altındağ’da tören düzenlendi. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra  ,KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bazı milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Buradaki törenin ardından Ulucanlar Cezaevi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde de bir program düzenlendi. Programın açılışında konuşan Bakan İslam, kadının toplumun temeli olduğunu ve bunun inkar edilemeyeceğini vurguladı. 


KADINA DEĞER VERİLİYOR

İslam, "Bizim medeniyetimiz kadına daima önem veren, kadını ön plana çıkaran, kadın haklarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamamak üzere kutsal kitabında dahi bununla ilgili nasları bulunan bir medeniyet" ifadesini kullandı. Kadının bugünkü hak ve hukuk mücadelesinin, modern dünyanın getirdiği birtakım adaletsizlikleri yenmek üzere kurgulanmış bir mücadele olduğunu anlatan İslam, şöyle konuştu: "19. ve 20. yüzyıllar, kadının hak alma mücadelesinin en çetin zamanlarıydı. Özellikle batı dünyasında yapılan mücadele kadınlara pek çok hak ve hürriyet kazandırdı. Ama bugün geldiğimiz noktada kadınlar pek çok iyi kazanım elde etmelerine rağmen sorunun ne yazık ki bitmediğini görüyoruz. Şu halde oturup bu sorunu yeniden gözden geçirmemiz lazım." 


BU YÖNTEMLE ÇÖZÜLÜR

Konuya farklı pencerelerden bakılabileceğini anlatan İslam, "Aynı yere bakıyorsak farklı pencerelerden de olsa, aynı noktada çözüm arıyorsak ele ele verebiliriz, işte bu nokta çok önemli. İşte bunu büyütmemiz lazım, ötekileştirmeden önce uzlaşma aramamız lazım. Toplumumuzdaki bütün sorunları bu yöntemle çözmek mümkün’’ diye konuştu.


Hayırlı işler yapmak niyetindeyiz

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da konuşmasında "Hayırlı işler yapmak niyetindeyiz. Ne kadar çok destekçimiz olursa o kadar güçlü oluruz. Yaptığımız hayır da o derecede büyük olur" dedi Erdoğan, KADEM olarak kadın konularına ilk başta insan hakları, demokrasi ve özgürlükler meseleleri olarak baktıklarını, bu yaklaşımın daha kapsamlı çözümler doğuracağını söyledi. 

#ayşenur islam
#kadın
#türkiye
9 yıl önce