|

Hamas: Erdoğan'ın söylemi asil davranış

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretini ertelemeyeceği yönünde yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "çok asil bir davranış" dedi. Berhum, Başbakan Erdoğan'ın Amerika'nın erteleme isteğine rağmen yapacağı Gazze ziyaretinin ambargonun kaldırması için önemli bir adım olduğunu da söyledi.

Aa
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:37 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Hamas: Erdoğan'ın söylemi asil davranış
Hamas: Erdoğan'ın söylemi asil davranış

Hamas Sözcüsü Berhum Berhum, Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretini ertelemeyeceğini söylemesinin "çok asil bir davranış olduğunu ve Türkiye'nin Filistin meselesi ile halkına karşı beslediği duyguların yüceliğini gösterdiğini" söyledi.

Ziyaretin Filistin ulusal birliğini güçlendireceğini vurgulayan Berhum, "Filistin parçalanmışlık yaşamayacak çünkü Türkiye, ulusal mutabakattan yana ve Filistin halkını destekliyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen Kasım ayında bombardıman altında Gazze'ye düzenlediği ziyaretin direnişe siyasi destek vermede büyük rol oynadığını belirten Berhum, "tarihi" olarak adlandırdığı ziyaret için "Bu ziyaret Gazze'deki ambargonun kaldırılması yönünde atılmış önemli bir adım olacak" ifadesini kullandı.

Mavi Marmara gemisi baskınının 3'üncü yıl dönümü arifesinde Türk halkını selamlayan Berhum, "Türkiye'nin ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının onurlu yaşaması için sarf ettiği çabaları takdir ediyoruz. İsrail ne kadar uğraşsa da Türkiye'yi Filistin ve Arap dünyasında koparamayacaktır" görüşünü dile getirdi.

11 yıl önce