|

Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni

Hava Harp Okulu Komutanlığının 60. Dönem Diploma Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in katılımıyla yapıldı.

Aa
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:36 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni
Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni

Hava Harp Okulu'ndan 6'sı kadın, 4'ü Azeri, 2'si Gürcü, 2'si Türkmen, 2'si Ürdünlü olmak üzere toplam 194 pilot adayı teğmen mezun oldu.

Hava Harp Okulu Komutanlığının 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının katılımıyla Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı.

Tören öncesinde Hava Harp Okulu Komutanlığı öğrenci alayı, 10. Yıl Marşı eşliğinde tören alanına yerleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri törenle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay tarafından karşılanmasının ardından diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı.

Erdoğan, Hava Harp Okulu merasim kıtasını denetleyerek, "Hava Harp Okulu merhaba" dedi. Öğrenciler de Erdoğan'a "Sağol" diyerek karşılık verdi. Erdoğan daha sonra da "Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diye konuştu.

Törende, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Diploma töreni

Konuşmaların ardından devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, yaş kütüğüne 2014 yılı mezunları adına 60. dönem uçak maketini çaktı.

Törende, daha sonra derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devre birincisi Kaptı'nın diplomasını verdi.

Devre ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz, diplomasını TBMM Başkanı Çiçek'ten, devre üçüncüsü Teğmen Mehmet Korucu, Başbakan Davutoğlu'ndan, devre dördüncüsü Teğmen Bahattin Kuşaksız da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'den aldı.

Daha sonra Güney Kore Hava Harp Okulu mezunu bir teğmene, dereceye giren misafir askeri personel teğmenlere diplomaları sunulurken, 1964 mezunu emekli subaylar bazı teğmenlere diplomalarını verdi.

Sancak devir-teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Alpay, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere kılıç ve diplomalarını verdi. F-4 ve F-16 uçakları da geçiş yaptı.

Hava Harp Okulu Marşı'nın okunmasının ardından tören geçişi yapıldı. Mezunların kılıçlarını çatma töreninin ardından SOLOTÜRK gösterisiyle, tören sona erdi.

10 yıl önce