|

Hayrünnisa Gül izleyememişti

Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenini, eşi Emine Erdoğan ile çocukları Cumhurbaşkanı locasından izledi. 7 yıl önce Abdullah Gül'ün yemin törenini başörtüsü yasağı nedeniyle Hayrünnisa Gül izleyememişti.

.
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hayrünnisa Gül izleyememişti
Hayrünnisa Gül izleyememişti

Türkiye tarihinde ilklere sahne olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ilk de Meclis'te yaşandı. İlk defa halkın oylarıyla seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve çocukları, Genel Kurul'da düzenlenen yemin törenini locadan izledi. 7 yıl önceki törende Hayrünnisa Gül, başörtülü olması nedeniyle eşi Abdullah Gül'ün yemin törenini izleyememişti.

Erdoğan ailesi locadan izledi

Erdoğan, saat 14.10'de Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten mazbatasını aldıktan sonra Genel Kurul salonunda ant içti. Erdoğan'ın yemin törenini aile üyeleri Cumhurbaşkanı locasından izledi. Cumhurbaşkanı'na ait koltuk boş bırakıldı. Locadaki koltuklara Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile çocukları Sümeyye Erdoğan, Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ın isim etiketleri kondu.

Hayrünnisa Gül izleyememişti

Hayrünnisa Gül, Abdullah Gül'ün 7 yıl önceki yemin törenini başörtülü olması nedeniyle Meclis'e gelerek izleyememişti. Gül'ün, babası ile kardeşi ve oğlu ise misafir locasında oturmuşlardı.

10 yıl önce