|

HDP İslam'ı anlayarak siyaset yapacak

Partisinin Diyarbakır il örgütü’nün 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD ve destekçilerini eleştirerek, IŞİD’in İslam adını kullanarak Müslümanlara savaş açtığını söyledi. Demirtaş, partililere de seslenerek, İslam’ı daha fazla tanıyarak ve anlayarak siyaset yapacaklarına dikkat çekti.

Yeni Şafak
17:14 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:20 - 28/01/2015 Çarşamba
IHA

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı 1’inci Olağan Kongresi yapıldı. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP’li milletvekilleri, DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, bölgedeki il ve ilçe belediyelerinin eş başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Abdullah Öcalan ve PKK’nın kurucu kadrosunun yanı sıra Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Şeyh Sait, Seyit Rıza ve Molla Mustafa Barzani pankartlarının asıldığı kongrede, Abdullah Öcalan’ın görüntülerinden oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından sanatçılar Ferhat Tunç ve Pınar Aydınlar sahne aldı.


ALTAN TAN SAYGI DURUŞU SIRASINDA DUA ETTİ

Kongre daha sonra demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın ellerini açarak dua etmesi dikkat çekti. Kongrede, sık sık Abdullah Öcalan ve Kobani lehine slogan da atıldı.


"HERKESİ HDP’DE BULUŞTURDUK"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş  ilk defa kongre yapmadıklarını belirterek, çok uzun yıllardır bütün siyasi partilerinin her kongreyi bir büyüme vesilesiyle yaptıklarını ifade etti. Bu defa yeni bir partiyle, bütün ezilenlerin, emeklilerin, gençlerin, kadınların ortak partisiyle buluşturmayı başardıklarını kaydeden Demirtaş, partisinin yola çıktığından beri Türkiye’de HDP siyasetinin konuşulduğunu anlattı. Demirtaş, ilk günlerden bu yana alternatif bir yaşamı ve alternatif bir halk iktidarını kurmaya aday olduklarını herkesin bildiğini vurguladı.


"İSLAM’I DAHA FAZLA ANLAYARAK SİYASET YAPACAĞIZ"

İslam’ın bu toprakların gerçeği olduğunu ve 1400 yıldır bu topraklarda İslam’ın önemli bir inanış ve yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Demirtaş, “İslam’ı daha fazla tanıyarak, anlayarak siyaset yapacağız. Bütün mezhepler için bu geçerlidir. HDP bu anlayışla, halkın özgürce yaşamasının teminatı olarak siyaset yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

#HDP Diyarbakır İl Başkanlığı
#Kongre
#HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş
#HDP İslam'ı anlayarak siyaset yapacak
#IŞİD
9 yıl önce