|

HDP şiddet ve terör çetesi

7 Haziran mitinglerine Milli Mücadele’nin temellerinin atıldığı Erzurum ve Sivas’tan başlayan Başbakan Davutoğlu, terör sözcülüğünü yapan HDP’ye sert eleştirilerde bulundu: HDP şiddet ve terör çetesi. Bir taraftan Ağrı’da teröristleri indirecekler diğer taraftan özgürlük diyecekler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin startını Milli Mücadele'nin iki simge kenti Erzurum ve Sivas'ta verdi. Erzurum'da İstasyon Meydanı'nın hınca hınç dolduran Erzurumlulara seslenen Davutoğlu, yeni Türkiye için yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için destek istedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


7 Haziran'a doğru yürürken ilk adımı nereden atalım diye düşündük, nereden atılır diye sorulduğunda, 'Mülk-i İslam'ın kilidinden atılır' dedik. Ey Erzurum, bugün burada bizi mahşeri kalabalıkla karşılayan Erzurum, özellikle bu kalabalığın en arkasında duran ama en önde duran gibi bizi heyecanla karşılayan Erzurum, sizinle, 'Bismillah' dedik.



TUZAK KURMAYA KALKTILAR


Dedelerimiz, savaştığı Yeni Zellandalıları, İngilizleri, Çanakkale'de ağırlarken birileri de bir takım başkentlerle milletimize tuzak kurmaya kalktılar, milletimize hakaret etmeye kalktılar. Onun için güzel bir tevafuk, Erzurum Kongresi'nin huzurundayız işte. Papa, Endülüs'te katledilen Müslümanların, Yahudilerin hesabını versin. Türkiye aleyhinde karar açıklayanlar, Kafkasya'da soykırıma maruz kalan, Abazaların, Çeçenlerin, Ahıskalıların, Gürcülerin hesabını versin. Balkanlarda daha çok kısa süre önce Srebrenitsa'daki, Hocalı'daki soykırımın hesabını versinler.



BAŞ VERİRİZ BAŞ EĞMEYİZ


Biz her zaman tarihimizle yüzleşiriz, tarihimizle konuşuruz. Arşivlerimizi açarız. Kim bizimle konuşmak isterse konuşuruz ama bizimle konuşmak isteyen, göz hizasından konuşacak, tepeden kibirle bize bakana, kibir sadakadır, biz kibirle onunla cevap veririz. Çanakkale'de olduğu gibi, dediğimiz gibi baş veririz baş eğmeyiz.



KİMSE BİZİ BÖLEMEZ


100 sene önce Çanakkale'de, Trablusgarp'da, Balkanlar'da, Sarıkamış'ta Yemen'de omuz omuza savaşanların torunları olarak bizler bu memleketin asli sahipleriyiz. Kimse bizi bölemez, kimse bizi ayıramaz.



SİVİL ANAYASA, BAŞKANLIK SİSTEMİ


Sivil, özgürlükçü bir Anayasa dedik. Milletin seçtiklerinin yaptığı bir Anayasa, darbe Anayasası değil. Yeni Anayasaya var mısın? 27 Mayıs'a, 12 Mart'a, 12 Eylül'e, 28 Şubat'a, 27 Nisan'dakilere karşı; yeter, söz de karar da milletindir demeye var mısın? Yeni Anayasa'yla birlikte idari yapımızı da siyasi sistemimizi de başkanlık dahil olmak üzere en iyi şekilde organize edeceğiz. Yeniden tanımlayacağız. Özgürlükçü yepyeni milli bir anayasayla halkımızın huzuruna çıkacağız.



ERZURUM'DAN DERS ALINIR


Başbakan, Erzurum konuşmasının sonunda, “7 Haziran'da darbecilere vesayetçilere, paralelcilere ders vermeye var mısın, onlar dersini alırlar” sözleriyle bitirdi. Davutoğlu, halkın kendisine "hoca" diye seslenmesi üzerine de "Erzurum'a hocalık yapılmaz, ders alınır. Erzurum Kongresi'nden ders alınır" dedi.



ANADOLU TEK MİLLET


Davutoğlu, Sivas kent meydanında gerçekleştirilen mitinginde de HDP'ye sert eleştiriler yöneltti: “Bu Demirtaş, o da ayrı çete, HDP şiddet çetesi, terör çetesi, bir taraftan Ağrı'da teröristleri indirecekler ve vatandaşlarımıza baskı yapacaklar. Diğer taraftan İstanbul'da, Sivas'ta Alevi kardeşlerimize, Kürt kardeşlerimize sahip çıkacaklar, halklar diyecekler. Ey Demirtaş, evet Anadolu'da birçok topluluk yaşıyor ama halklar değil, bir tek millet var, bir tek millet var.



HALK DİYANET'İ KAPATTIRMAZ


Diyor ki 'iktidara gelirsek, Diyanet'i kapatacağız'. Bir, iktidara gelemezsin. İki, barajı zaten geçemezsin. Üç, bu millet sana veya herhangi bir kimseye Diyanet'i kapattırmaz. Diyanet'i de bu milletin manevi değerlerini de koruyacağız. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, bütün vatandaşlarımız insan onuruna sahip olarak yaşayacak.”



Demirtaş'a demokrasiyi öğreteceğiz


“Dağlardaki teröristlerle bu vatana tuzak kurmaya kalkan birileri de Erzurum'u gözüne kestirmiş güya” diyen Başbakan, adayları Abdürrahim Fırat'ın saldırıya uğradığını belirterek, “Çeteler dağdan inip vatandaşımıza tuzak kurmak istiyor. Van'da AK Parti konvoyuna saldırdılar. HDP'nin Ankara'daki bürosuna bir saldırı oldu anında telin ettim ve failleri bulundu. Şimdi onlara sesleniyorum; dedikleri gibi demokrasiye sadıklarsa önce baskıyla, şiddetle, terörle demokrasinin yan yana olmayacağını bilecekler. Bilmezlerse biz öğretiriz. İnşallah, Kılıçdaroğlu'na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli'ye milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz, Demirtaş ve HDP'ye de demokrasi, barış ne demek onu öğreteceğiz inşallah” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah Erzurum'da tam bir birlik içinde 6'da 6 yapmaya var mısın? En az yüzde 75 almaya var mısın?" diyerek, Dadaşlardan yeni Türkiye için destek istedi.


Dadaşlar bağrına bastı


AK Parti, 7 Haziran seçimlerine hazırlık kapsamında ilk mitingini Erzurum'da İstasyon Meydanı'nı hınca hınç dolduranlarla birlikte yaptı. Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, miting alanını dolduran vatandaşları, platformdan selamladı. Davutoğlu'nu Erzurum'a girişinde yaklaşık 100 atlı ciritçi karşıladı ve seçim otobüsüne eşlik etti. Miting alanında, Arapça alfabeyle yazılı besmelenin yer aldığı “Siftah Dadaştan Bereket Allah'tan”, “Paralel Dikey Fark Etmez, Dadaş İhaneti Affetmez”, “Bilge Adam Başbakanım, Anadolu'nun Ön Sözü Erzurum” yazılı pankartlar dikkati çekti.



1991'de 2 anahtar dediler eldeki de gitti


Başbakan Davutoğlu, Sivas'ta TRT'nin programına katılarak, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün sorularını cevapladı. CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili bir soru üzerine Davutoğlu şunları söyledi: Kılıçdaroğlu'nun bir hesap problemi var. 'Hesap uzmanıyım' diyor da ya matematiğinde ya da elindeki verilerde bir problem var. 1991 seçimlerinde de bazı siyasetçiler iki anahtar vaat etti ancak 1994 kriziyle var olan anahtarlar da gitti. Kılıçdaroğlu'nun vaatlerindeki rakamlar 150 milyar lira ek yük getiriyor. 'Kaynağı nereden bulacağız', dendiğinde de 'memlekette çok para var' diyor. Çok dediği parayı AK Parti topladı, Hazine'yi doldurdu. Şimdi iştahla o paraya bakıyor. O parayı halk sana yedirir mi?



1915 MESELESİNDE NEFRET GETİRİLİYOR


1915 olayları hakkında, Başbakan olarak değil, kişisel olarak ne düşündüğüne ilişkin bir sorusü üzerine Davutoğlu şu cevabı verdi: "Bu tek taraflı bir savaş acısı değil. Her şey konuşulmalı. Mesela Balkanlardan gelen acılarla ilgili neden konuşulmuyor. Rusya, Sırbistan açıklama yapıyor. Çerkezler, Gürcüler… Neden Anadolu'ya geldi. Ahıska Türkleri yurtlarını nasıl kaybetti? Kaldı ki biz Ermenilerle geniş asırlar birlikte yaşadık. Bir tarihî olgunun değil, nefretin dile getirildiğini görüyoruz."



CEZAEVİNDE MAÇ YAPACAĞIZ


Davutoğlu, 23 Nisan'daki tutukevi ziyareti ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Biz hep seçilen çocukları görüyoruz. Bir de görmediğimiz çocuklar var. Tutukevinde gençlerle buluştuk. Hayatımın en anlamlı buluşmalarından biriydi. Hakan menemen yaptığını anlattı, Adem çözüm sürecinden bahsetti. Birisi çok güzel Kur'an-ı Kerim okudu. İnşallah seçimden sonra, bir kaç tanınmış futbolcumuzla gideceğiz. Maç planımız var.”



#milli mücadele
#Başbakan Davutoğlu
#çözüm süreci
#hdp
9 yıl önce