|

HDP'den Yunanistan ve Kobani'ye selam

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yunanistan’da seçimleri kazanan Syriza’nın zaferini kutladı, IŞİD’in Kobani’den çıkartılması nedeniyle YPG, YPJ ve Peşmerge’ye selam gönderdi.

17:38 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 18:04 - 27/01/2015 Salı
IHA

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani’den IŞİD terör örgütünün çıkartılması ve Syriza’nın Yunanistan’da seçimi kazanması nedeniyle çifte bayram yaşadıklarını söyledi.


“YUNAN HALKININ KAZANDIĞI BU ZAFER HEPİMİZİN SEVİNCİ”

Syriza’nın Yunanistan’da kazandığı zaferi kutlayan Figen Yüksekdağ, “Güzel günlere, zafer haberleri ile gelen günlere merhaba. Bugün çifte bayram yapıyoruz. Bu sevinci, bu bayramı biz çoktan hak ettik. Bütün Türkiye halkları bundan daha güzel bayramları hak ediyor. Artık bütün bölge halkları için yenilginin tarihe karıştığı, zaferlerin tarihinin yazılmaya başlandığı bir döneme girildi. Bugün sağımız, solumuz, doğumuz, batımız zafer haberleri. Bugün her yanımızda sevinçli günleri bize müjdeleyen günler yaşanıyor. Kardeş Yunan halkının, kardeş partimiz Syriza’nın kazandığı zaferi kutluyorum. Syriza’nın ve kardeş Yunan halkının kazandığı bu zafer hepimizin sevinci, ortak geleceği demektir. Biz tek başına kurtulmayı umduğumuz bir yol asla tasarruf etmedik. Her zaman ‘kurtuluş yok tek başına, ye hep beraber ya hiç birimiz’ dedik” dedi.


“KOBANİ’DE DİRENENLER BİR TARİH YAZDILAR”

İkinci büyük zaferi Kobani’de yaşadıklarını belirten Yüksekdağ, 134 gün boyunca devam eden Kobani direnişinin büyük bir zafer ile sonuçlandığını kaydetti. Kobani’deki zaferin bütün dünya ezilenlerinin zaferi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, “Bu zafer, bütün Ortadoğu halklarının geleceğidir, bu zafer hepimize kutlu olsun. Bu direniş zor yollardan, acılı yollardan geçti. Bu yollarda gösterilen her direniş, sarf edilen her emek tarih yazmak anlamına geliyor. Kobani’de direnenler bir tarih yazdılar. ‘Kobani düştü’ diyenlerin tarihteki sonu gelmiştir. ‘Kobani direndi ve kazanacak’ diyenlerin tarihteki günleri bugün başladı. Kahramanca direnişe imza atan YPG, YPJ savaşçılarını, Peşmerge güçlerini saygı ile selamlıyorum. Sınır boylarında, ölüm ve saldırılar pahasına bekleyen halklarımızı buradan kucaklıyorum. Tarihte son sözü hep direnenler söyler, tıpkı bugün olduğu gibi. Bugün Kobani ve Rojava devrimi zaferini ilan ettikten sonra hükümetin kem sözcülerinden bazı sözler duyuyoruz. Bize, ‘umarız ki, Kobani için gösterdiğimiz çabayı unutmazlar’ diyorlar. Bunun karşısında söylenecek söz bulmak çok zor. Bu sözler herhalde çok ağlamaktan oluyor. Bizim bildiğimiz bir şey var, bizim çok uzun bir unutmayacaklarımız, asla unutmayacağımız ve affetmeyeceğimiz listesi var” diye konuştu.

#TBMM
#HDP Eş Genel Başkanı
#Figen Yüksekdağ
#Kobani
#IŞİD
#Syriza
#Yunanistan
#Yunanistan ve Kobani'ye selam
9 yıl önce