|

HDP'li vekil silahlı PKK'lıları savundu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü’nün 3. olağan merkez ilçe kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Cizre’de dün yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Cizre’yi yöneten iradenin kamu güvenliğini tehdit ettiğini iddia etti.

Yeni Şafak
17:05 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 28/12/2014 Pazar
IHA

DBP Batman İl Örgütü’nün 3. olağan merkez ilçe kongresi gerçekleştirildi. Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP il Başkanı Mahmut Çiftçi, DBP İl Başkanı Ayşe Ağılat ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Akat, Roboski olayından dolayı her zaman üzüldüklerini dile getirerek Cizre’deki olaylarla ilgili hükümeti eleştirdi.



Devletin kamu güvenini sağlayamadığını ve olayların bundan dolayı büyüdüğünü iddia eden Akat Ata, “Bu olayları böyle görüyor böyle yorumluyoruz. Bugün hepimiz burada bu kongremizi gerçekleştirirken biliyoruz ki Roboski’de anma gerçekleştiriliyor. Ama Cizre’de de yeni bir katliamın hazırlığı yapılıyor. Hangi gerekçeyle kamu düzenini sağlamak adına Cizre’de kamu düzenini kim bozuyor? Kamu güvenliğini kim tehdit ediyor? Açık ve nettir ki, oradaki yöneten irade tehdit ediyor. Kamu dediğimiz Cizre halkı değil mi? Cizre halkını niye dinlemiyorsunuz niye buradaki halk sizin için kriminalize edilmiş bir güç olarak mutlaka gözaltına alınması gereken bastırılması gereken bir güç olarak görülüyor. Yıllardır bu politikadan bir sonuç alabildiniz mi? Cizre’nin ödediği bedeller akıllarınızdan ne çabuk çıktı. Ne çabuk unuttunuz ve şimdi kalkıyorsunuz, güvenliği sağlayacağız düzeni sağlayacağız adı altında Cizre halkının iradesini yok sayıyorsunuz. Ve bütün Türkiye toplumuna yalan yanlış bilgi yayıyorsunuz” dedi. 

Konuşmaların ardından partinin merkez ilçe başkanlığına Şükrü Yılmaz, Eş Başkanlığa ise Remziye Kaftan getirildi.
#hdp
#ayla akat ata
#cizre
#polis
#hüdapar
#pkk
9 yıl önce