|

Hedef: İzmir Diyarbakır ve Çankaya

AK Parti, yerel seçimlerde hedefini büyüttü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yüzde 50 oy oranını aşmayı hedeflediklerini söyledi. Tanrıverdi, “Hedefimiz İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı almak” dedi

Bilal Çetin
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:45 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Hedef: İzmir Diyarbakır  ve Çankaya
Hedef: İzmir Diyarbakır ve Çankaya

AK Parti, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde hedefini büyüttü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirtirken, yüzde 50 oy oranını aşmayı hedeflediklerini söyledi. Tanrıverdi, hedeflerinin İzmir, Diyarbakır ve Çankaya belediyelerini kazanmak olduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasının sonuçlanmasının ardından AK Parti, stratejisini yerel seçimler üzerine kuruyor. AK Parti, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını başlattı.

ANKET ÇALIŞMASI

AK Parti, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerde oy oranının arttırmayı hedefliyor. AK Parti, yerel seçimlerde İzmir, Diyarbakır ve Çankaya gibi belediyeleri de kazanmayı planlıyor. Bu il ve ilçelerde özel anket çalışması yaptıran AK Parti, halka bu illerde seçimleri hangi adayla kazanabileceğini de sordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Başbakanımız bize hedef olarak İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı gösterdi. Bu belediyeleri kazanmak için gereken bütün çalışmaları yapacağız. Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızında AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerinden yararlanmasını istiyoruz” dedi.

AK Parti, yerel seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy oranını ulaşmayı hedefliyor. Tanrıverdi, “Hedefimizi genel seçimlerde yüzde 47 olan oy oranımızı yüzde 50'lilerin üzerine çıkartmaktır. İl genel meclisi seçimlerinde kullanılan oylar büyük önem taşımaktadır. Bu oylar partilerin oy oranını ortaya çıkaracaktır. İl genel meclisi seçimlerinde yüzde 50 oy oranını aşmayı hedefliyoruz” dedi.

PAYLARINI ARTTIRDIK

Yerel yönetimlere yönelik AK Parti iktidarı döneminde önemli adımlar atıldığını belirten Tanrıverdi, “Son çıkardığımız yasa ile yerel yönetimlerin merkezi bütçeden aldıkları payları arttırdık. Yerel yönetimlere daha çok yetki ve kaynak aktardık” dedi.


Performanslara bakılacak

AK Parti, yerel yönetim seçimlerindeki aday belirleme çalışmalarını Eylül ayından itibaren başlatacak. Mevcut belediye başkanları ile ilgili performansları tek tek çıkartılıyor. Belediye başkanları ile ilgili anket çalışmaları da yapılacak. Mevcut belediye başkanlarının tekrar aday yapılıp yapılmamasında performans kriterleri ile anket çalışmalarının sonuçları etkili olacak. AK Parti'li belediye başkanı olmayan il ve ilçelerde ise adaylar belirlenirken, seçimleri kazanacak adayların yanısıra AK Parti'nin ilkelerini benimseyen isimler olmasına dikkat edilecek.


16 yıl önce