|

Hiç kimse imtiyaza sahip değil

Makedonya ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararına ilişkin bir soruya Davutoğlu, "Herhangi bir vatandaşımız için hangi adımlar atılıyorsa, Fethullah Gülen için de aynı adımlar atılacaktır. Hiç kimse, hukuk devleti içinde imtiyaza sahip değildir" şeklinde cevap verdi.

19:07 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 20:04 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Makedonya'ya bir ziyaret düzenleyecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hareketi öncesi soruları yanıtladı.


Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


İnşallah yarın akşam ülkemize dönmüş olacağız.


Çözüm Süreci

Çözüm süreci bir hamlede halledilecek bir konu değil. Çözüm sürecini demokratikleşmenin doğal bir süreci gördük.


Hükümetimiz tarafından Çözüm Süreci ile ilgili hiçbir zaman mütereddit bir tavır olmamıştır. Sürece en büyük darbeyi 6-7 Ekim olayları vurmuştur.


Gülen için yakalama kararı

Türkiye'de hukuk sürecinin işleyişi bakımından hiç kimsenin pozitif ya da negatif anlamda ayrımcılığa tabi tutulması söz konusu değil. 


Herhangi bir vatandaşımız için hangi adımlar atılıyorsa, Fethullah Gülen için de aynı adımlar atılacaktır. Hiç kimse, hukuk devleti içinde imtiyaza sahip değildir. 


4 eski Bakan için komisyon

Kendi doğası içinde son derece objektif bir şekilde yürüyen bir süreç var. Gereksiz spekülasyonlar veya bu konuda yapılabilecek zamansız açıklamalar doğru değil. Bırakalım komisyon kendi çalışmasını tamamlasın. 

#başbakan
#ahmet davutoğlu
#makedonya
#ziyaret
9 yıl önce