|

Hiç kimsenin suç işleme imtiyazı yok

Paralel yapı operasyonunun siyasi bir süreç olmadığını, bir şikayet üzerine yargı organının yürüttüğü hukuki bir süreç olduğunu belirten Hükümet Sözcüsü Arınç, hiç kimsenin Türkiye’de suç işleme imtiyazı olmadığını vurguladı. Arınç, “Falan meslekten olursa güle güle işleyebilir gibi bir mantık 5. dünya ülkelerinde görülür” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 22:56 - 15/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,  “Bu, siyasi bir süreç değil, hukuki bir süreçtir” dedi. 

SORUŞTURMANIN  BAŞINDAYIZ

Arınç, paralel yapıya yönelik operasyon hakkındaki soruları üzerine davanın bir şikayet üzerine başlatıldığını hatırlattı. Arınç, “Sürecin henüz başındayız. Sonucunu hep beraber bekleyeceğiz. İnfial duymaya gerek yok. Türkiye bu süreçlerden ilk defa geçmedi. Ümit ederiz ki adil, hakkaniyetli bir soruşturma yürütülsün” ifadelerini kullandı.

SÜRECE MÜDAHİL DEĞİLİZ

Hükümetin sürecinin içinde olmadığını belirten Arınç, “Biz yürütme organıyız. Türkiye’de erkler ayrılığı prensibi var. Başsavcı açıklama yaptığına göre, sorgulama yapıldığına ve mahkemelerde 7 kişi serbest bırakıldığına göre, bu siyasi değil, hukuki bir süreçtir” diye konuştu. Arınç, “Gazete binasına polisin gitmiş olması sürecin yürütmeyle ilgili olduğunu değil bir yargı süreci olduğunu gösterir” dedi.

BASINLA İLGİLİ BİR KONU DEĞİL

Hiç kimsenin Türkiye’de suç işleme imtiyazı olmadığını vurgulayan Arınç,  “Falan meslekten olursa güle güle işleyebilir’, ‘falan meslekten olursa hemen gözaltına alın’ Böyle bir mantık 5. dünya ülkelerinde olur. Suçlamalar; içinde gazetecilik faaliyeti kapsamında sayabileceğimiz bir suç yoktur” şeklinde konuştu.

Arınç, Fethullah Gülen’in 32.  isim olup olmadığı sorusuna da  “Gördüğümüz kadarıyla 32. bir isim bulunmuyor” şeklinde yanıt verdi.

Bizden önce 2 kat fazla atama yapıldı

CHP’li Haluk Koç’un gündeme taşıdığı “KPSS’siz atama” iddiasına ilişkin konuşan Arınç, “Saçmalık.  CHP içinde yaşanan gelişmeleri gölgeleme gayreti dedi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu istisnai kadronun olduğunu belirten Arınç,  şöyle devam etti: “1993-2002 yılları arasında, AK Parti’nin iktidarda olmadığı dönemde, istisnai kadrodan atananların sayısı, son 13 yılda atananların iki mislidir. Eskimiş bazı şeyleri yeni gündeme getirme gayreti içinde. Çok ayıp ve çok çirkin. Bir site yapıp da herkesin şikayetçi olduğunu söylemesi çok çirkin bir şey. Elinde bir taşla camları kırmaya kalkarsa, CHP Genel Merkezinde taş kalmaz. Kapı bile kalmaz.”

#Ahmet Davutoğlu
#Bülent Arınç
#paralel yapı
9 yıl önce