|

Hükümeti takip edin

Kandil’den yapılan açıklamalara tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler’’ dedi

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:19 - 26/12/2014 Cuma
AA
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kandil’in çözüm sürecine yönelik açıklamalarına Şanlıurfa Valiliği ziyaretinde cevap verdi. Başlatılan çözüm süreciyle bölgede ciddi bir normalleşme süreci yaşandığını aktaran Akdoğan, “Son yaşadığımız 6-8 Ekim olayları bildiğiniz gibi bir türbülans meydana getirmiş, olumlu gidişata sekte vurmuştu. Daha sonra sürecin tekrar ivme kazanmasıyla bölgede gerçekten ciddi bir normalleşme yaşandığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

BİZİM NE DEDİĞİMİZ ÖNEMLİ

Akdoğan, Kandil’in çözüm sürecine yönelik açıklamalarına ilişkin, “Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar” değerlendirmesinde bulundu. 

GELECEĞE ODAKLANMALIYIZ

Zaman zaman günü kavrayamayan, zamanın ruhunu anlayamayan birtakım açıklamaların yapılabildiğini belirten Akdoğan, geçmişe takılıp kalmanın bir anlamanın olmadığını belirtti. Umutların yeşertilmesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Her sabah düne uyananlar bugünü yakalayamaz. Onbinlerce insan hayatını kaybetti. Bu yüzden geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Nihai çözüm için herkesin sorumlu davranması, yapıcı katkıda bulunması gerekiyor. Dolayısıyla bu süreci sağduyuyla devam ettirmemiz lazım” dedi. 
#Yalçın Akdoğan
#Kandil
#çözüm süreci
9 yıl önce