|

Hükümetin ilkeli duruşu adaylık yolumu açtı

AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı Bekir Lütfi Yıldırım, TBMM’de, özellikle zihinsel mülkiyeti içeren patent, marka, telif hakkı, enerji ve dış politikayı şekillendiren dinamikler konusunda katkı sağlayacağını söyledi. Yıldırım, “Hükümetin ilkeli durusu, beni, adaylık için uygun ortamın olduğu sonucuna götürdü” diye konuştu.

Yeni Şafak
13:21 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti’den Istanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı olan Bekir Lütfi Yıldırım, “Nihai tahlilde ahlaki doğruculuk, siyasi doğruculuktur” sloganıyla hareket ettiğini belirterek, “Ne ABD yıllarımda, ne de tekrar Istanbul’daki son 11 yılımda herhangi bir siyasi pozisyon düşüncem olmadı. Siyaseti kenardan takip etmeye ve imkan verildiği nisbette yazılarımla siyasilere, kanaat önderlerine, konuşma mevkiinde olan dava temsilcilerimize ve daha çok da muhali_ ere mesajlarımı ulaştırmaya çalışmakla iktifa ettim” dedi.


Başbakan Davutoğlu’nun verdiği “Liyakat” ve “Yolsuzluk yapan kardeşim olsa kolunu koparırım’ mesajlarının cesaretlendirici olduğunu belirten Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geçmişten beri yaptığı “Emaneti ehline teslim etme” vurguları ve 3 dönem sınırı gibi milletin hukukunu, yakınlık ve hatır ilişkilerine tercih eden ilkeli duruşlar manzumesi adaylığım için uygun ortamın olduğu sonucuna götürdü” diye konuştu. İstanbul ve Türkiye için planlanan projeleri ve hizmetleri anlatan Yıldırım şunları söyledi:


MURADIM: TEMIZ SIYASETÇI OLMAK’

“Aday olur ve seçilirsem, TBMM’de özellikle katkım olabilecek bir kaç ihtisas alanı olarak zihinsel mülkiyet, enerji konularının yanı sıra, 25 yıl içerden gözleyip analiz ettiğim ABD ve Batı’da dıs politikayı şekillendiren dinamikler, iç-dış politika bağlantısı gibi konularda sunabileceğim kapasitenin, 2023 ve 2071 hedeflerine varmakta değerli katkıları olacağını düşünüyorum.


Evrensel bir “Siyaset pis iş” algısı var ise, bu siyasetin tabiatından çok temizlerin ondan uzak durmasındandır. Peygamber Efendimiz (SAV) de siyasetçiydi.


Günümüzde Erdoğan, Arınç, Simsek, Babacan ve son 13 yıldır yürütmedekilerin ekseriyeti gibi temiz siyaset de yapılabileceğini gösteren çok insan var. Onlardan biri olmaktır muradım. Allah utandırmasın.”


YILDIRIM’IN İSTANBUL PROJELERİ

Verdiği patentler uluslararası itibar gören, inovasyon, yaratıcılık, bilimsel-teknolojik gelişmeyi teşvik eden bir patent sistemi oluşturulacak. Enerji ve özellikle de petrol ve dogalgaz ihtiyacımızın en ekonomik ve mümkün olduğunca doğaya-duyarlı yollardan karşılanması için çaba harcanacak. ABD'nin iç siyaset ve sosyal dinamiklerinin dış siyasete etkisininülkemizde yeterince anlaşılması için katkı sunulacak. Ayrıca, çevre konuları ve sokak hayvanları ile ilgili sorunlar mutlaka 25. TBMM gündemine getirilecek. Sokak hayvan nüfusunun kontrolü noktasında Türkiye genelinde “sokak hayvanları kısırlaştırma projesi” için gayret gösterilecek.


KİMDİR?

1955 Sivas doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol Bölümü mezunu olan Yıldırım, lisansüstü öğrenimimi ABD’deki The University of Texas at Austin’de tamamladı. 25 yıl bulunduğu ABD'de uzun yıllar ABD Patent Dairesi’nde Rafineri Patentlerinden Sorumlu bas mühendis olarak çalıştı. Yıldırım, 2004’te Türkiye’ye döndü. Almanca, İspanyolca bilen Yıldırım,


Dünya Üstün Zekalılar Topluluğu (MENSA), SPE (Petrol Mühendisleri Odası), Pi Epsilon Tau (Petrol mühendisliği onur topluluğu) gibi bir çok grup üyesi ve IHH Gönüllüsü.

#AK Parti
#Istanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı
#Bekir Lütfi Yıldırım
#2015 genel seçimleri
9 yıl önce