|

İddianame AB hukuku açısından incelensin

CHP Parti Meclisi'nde dağıtılan AK Parti iddianamesi ile ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, iddianameyi yetersiz buldu ve iddianamenin Avrupa Hukuku açısından ele alınmasını istedi.

Behçet Güngör
00:00 - 6/04/2008 Pazar
Güncelleme: 01:42 - 6/04/2008 Pazar
Yeni Şafak
İddianame AB hukuku  açısından incelensin
İddianame AB hukuku açısından incelensin

CHP Parti Meclisi'nde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan iddianame üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, iddianameyi yetersiz buldu. Elekdağ, iddianamenin Avrupa Hukuku açısından ele alınmasını istedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın dudağında çıkan uçuktan dolayı katılmadığı Parti Meclisi toplantısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan iddianame dağıtıldı. Toplantıya damgasını vuran iddianamenin dağıtılmasını bazı PM üyeleri şaşkınlıkla izlerken, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ da konu ile ilgili görüşlerini açıkladı.

İDDİANAME YETERSİZ

Gündem dışı söz alan Elekdağ, “Arkadaşlar tarafından kapatma davası iddianamesinin suretini dağıttıklarını görüyorum, ben de bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum” dedi. Elekdağ, iddianamenin yetersizliğine dikkat çekti ve iddianamenin Avrupa Birliği hukuku açısından ele alınması gerektiğine vurgu yaptı. İddianamede yer alan delillerin kendisini ikna etmediğini üstü kapalı dile getiren Elekdağ, iddianamenin daha dikkatli hazırlanması gerektiğini ifade etti.

KONUŞTURTMADILAR

Rakibi olan siyasi partinin kapatılma iddianamesini Parti Meclisi'nde dağıtmakta sakınca görmeyen CHP yönetimi, dava ile iligili konuşulmasından rahatsız oldu. Cevdet Selvi, Elekdağ'ın açıklamalarını eleştirdi ve konunun dile getirilmesine katılmadığını belirterek, “Yargıya intikal etmiş ve halen mahkeme sürecinde bulunan bir konuda özel bir toplantıda dahi olsa görüşme yapmamız doğru olmaz” dedi.


'Daha dikkatli incelensin' dedim

PM'deki konuşmalarının basına yansımasından rahatsız olan Elekdağ, PM'de dile getirdiği sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü. Elekdağ, konuşmasında “iddianame yetersiz” demediğini savunarak, iddianameye Avrupa Birliği Hukuku açısından da bakılması gerektiğini ifade ettiğini ve daha dikkatli incelenmesini önerdiğini söyledi.


16 yıl önce