|

İftiraya karşı TBMM'den ortak tavır

TBMM Başkanı Çiçek ile AK Parti, CHP ve MHP Grupları ortak basın açıklaması yayımladı. Açıklamada Avrupa Parlamentosu'nun kendisini mahkeme yerine koyarak soykırım gibi çok ciddi bir konuda hüküm vererek tarih ve hukuku hiçe saydığı belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:04 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile AK Parti, CHP ve MHP Grupları, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara karşı ortak basın açıklaması yayımladı. “TBMM olarak Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun 1915 olayları konusunda 15 Nisan 2015 tarihinde kabul ettiği kararı, her bakımdan fevkalade talihsiz buluyor ve esefle karşılıyoruz” denilen açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nun Osmanlı İmparatorluğu'nun tüm İmparatorluk halkı için trajik olan bir dönemine yönelik seçici ve tek taraflı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyduğu, kararın, kabulünün mümkün olmadığı ve yok hükmünde bir karar olduğu vurgulandı.



İNSAFSIZCA BİR HÜKÜM


Bu kararıyla AP'nin , Avrupa Birliği adına hukuka aykırı şekilde adeta yargılama yetkisini eline alarak, Türkiye'ye ilişkin tarihsel gerçekle bağdaşmayan haksız suçlamalarda bulunduğu ve kanaat üzerinden insafsızca hüküm verdiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Parlamentonun, kendini tarihçilerin ve uluslararası mahkemelerin yerine koyarak tarih yazması ve soykırım gibi çok ciddi bir suç hakkında hüküm vermesi, hem insan haklarını, hem adaleti, hem de tarih ve hukuku hiçe sayması anlamına gelmektedir. Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı sırasında, diğer Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı herkes gibi yaşadıkları acıları paylaşmak tabiatıyla bir insanlık vazifesidir. AP, çağrılarımıza rağmen, sorunu derinleştirmeyi tercih etmekte, konunun tarafsız ve bilimsel şekilde araştırılmasından kaçınan Ermeni tarafını bu yönde diyaloğa teşvik etmek yerine iki toplum arasındaki uçurumu daha da derinleştirmektedir.



TARAFGİR YAKLAŞIM


Avrupa Parlamentosu'nun varoluş nedenini teşkil eden, savaş ve çatışma yerine barış, hoşgörü ve ortak geleceğin oluşturulması fikri hilafına benimsediği bu tarafgir yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.”



#Avrupa Parlamentosu
#ermeni kararı
#avrupa
9 yıl önce