|

İkna odalarından kurucu unsurluğa

Kadınların bir dönem insan onuruna yakışmayan hareketlere maruz kaldığını belirten Davutoğlu, “Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama buna maruz kalan kardeşlerimiz yeni Türkiye’nin kurucu unsurları oluyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 99 kadın adayı ile tanışma toplantısında biraraya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: Kadınlar sandıklara sahip çıkarsa, kimse o sandıklarda manipülasyon yapamaz. Kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa demokrasiye kimse tuzak kuramaz. Ben şuna inanıyorum, sizler evde anneliğinizi yaparken, profesyonel hayatınızı yürütürken TBMM'ye de çeki düzen verirsiniz. Eğer kadınlar hayata tutundu ise toplumlar da hayata tutunur. Eğer kadınlar ayaktaysa, toplum da ayakta durur.



ÖRNEK OLDUNUZ


28 Şubat'ta halen gözümüzün önündedir. Saygıdeğer bir hanımefendiye, halk oyuyla gelmiş bir milletvekiline, insancıl görünen bir başbakan, 'dışarı dışarı' diye tempo tutturmuştu. Sizler inandığınız gibi yaşamak, düşündüğünüz gibi hayata yaklaşma konusunda en güzel örnekler sergilediniz.



İNSAN ONURUNA SAYGISIZLIK


Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye'nin kurucu unsurları oluyorlar. Genç kızları, kadınları ikna edilmesi gereken naif varlıklar olarak görmekten daha çok ne insan onuruna ve kadın onuruna saygısızlık olabilir.



ANNE YÜREĞİ BİRDİR


Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken, öyle şeyler yapalım ki Batı illerimizin milletvekili adayları Doğu illerimize gitsinler ve oradaki annelerle buluşsunlar. Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki kadın milletvekili adaylarımız, Batı illerine gitsinler, şehit anneleriyle buluşsunlar. Ta ki görülsün ki anne yüreği birdir.



SIRA İSTANBUL'DA


Seçim Beyannamesi ile 2023 Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni tanıtan AK Parti'de gözler stratejiye odaklandı. Başbakan, öğleden sonra Bakanlar Kurulu üyeleri ve MYK üyeleriyle seçim stratejisini masaya yatırdı. Davutoğlu, bugün de İstanbul adaylarını düzenlenen şölenle vitrine çıkaracak.



#Ahmet Davutoğlu
#ikna odaları
#Yeni Türkiye Sözleşmesi
9 yıl önce