|

İlklerin MGK'sında gündem paralel yapı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ilk defa Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek. Saat 14.00'da Çankaya'da yapılacak olan MGK'da önemli kararlar alınması bekleniyor. Paralel yapı ile mücadele kapsamında, Kırmızı Kitap'ın yeniden gözden geçirileceği ifade ediliyor. Bir diğer gündem maddesi ise çözüm süreci ve saldırılar.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 07:32 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İlklerin MGK'sında gündem paralel yapı
İlklerin MGK'sında gündem paralel yapı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ilk defa MGK'ya başkanlık edecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı toplantı saat 14.00'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

Toplantıda paralel yapı ve faaliyetlerinin ulusal güvenlik kapsamında ele alınacağı ifade ediliyor. Paralel yapı ile mücadele konusunda yeni adımlar atılması beklenen MGK toplantısında, paralel yapının Kırmızı Kitap'a alınacağı da konuşuluyor.

Kırmızı kitap masada

Resmi adı Millî Güvenlik Siyaseti Belgesi olan Kırmızı Kitap, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından önem arz ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırmızı Kitap'ın gözden geçirileceğini, 13 Ekim 2014'de Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada gündeme getirmişti. Erdoğan, konuşmasında "Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benim de önemli bir gündemim, o da bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa, bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi'nin gözden geçirilmesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Çözüm süreci ve saldırılar ele alınacak

MGK toplantısında; IŞİD'in Suriye ve Irak'taki faaliyetleri, Kobani'deki gelişmelerin de ele alınacağı belirtildi. Çözüm sürecinde gelinen aşama da toplantıda ele alınacak. PKK'nın son dönemdeki taktik ve stratejik faaliyetlerinin, bu kapsamda terör saldırılarının toplantıda kapsamlı olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

9 yıl önce