|

İlklerin yaşanacağı YAŞ'da gündem yoğun

Yüksek Askeri Şuranın olağan toplantısı, 27 Kasım Perşembe günü, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılacak. Toplantıda TSK personel durumunun değerlendirilip bedelli askerlik konusunun değerlendirileceği düşünülüyor. Diğer bir önemli gündem ise Suriye ve Irak'taki gelişmeler olacak.

16:56 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:34 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer

Yüksek Askeri Şura, kış dönemi toplantısı 27 Kasım Perşembe günü yapılacak.  


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Şura üyeleri toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret edecek.


Genelkurmay Başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk kez başkanlık edecek.


Alınan kararlar da ilk kez onay için 'Başkomutan' sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.


TSK personel durumu ve Suriye, Irak 

Toplantıda görüşülmesi beklenen kritik konulardan birinin bedelli askerlik konusu olduğu öğrenildi. Suriye ve Irak'taki muhtemel süreçlerin değerlendirilmesi; 'güvenli bölge' ve 'uçuşa yasak bölge' oluşturulması durumunda izlenecek strateji, eğit-donat çalışmaları ve üslerin kullanımı gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.


Odaklanılacak konuların bir diğeri ise devlet içerisindeki suç yapılanmaları. Milli Güvenlik Kurulu'nda, derin örgütle yürütülen mücadelenin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne alınması yönünde tavsiye kararı çıkmıştı. Bu kapsamda 'ihraç' kararlarının alınıp alınmayacağı YAŞ'ta belli olacak. 

#yaş
#mgk
#milli güvenlik
#tsk
#türk silahlı kuvvetleri
#genelkurmay başkanlığı
#ahmet davutoğlu
#necdet özel
#yüksek askeri şura
9 yıl önce