|

İspat etmezsen alçaksın

Başbakan Erdoğan, AK Parti ile Hizbullah arasında işbirliği olduğunu iddia eden CHP liderine ikinci kez çağrı yaptı: 'İspat edemezse de alçaktır' dedim. İspat edecek. Bunu ispat etme görevi onundur.

00:00 - 25/01/2011 Salı
Güncelleme: 00:25 - 25/01/2011 Salı
Yeni Şafak
İspat etmezsen alçaksın
İspat etmezsen alçaksın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Hizbullah ile AK Parti arasında işbirliği var' iddiasıyla ilgili tepkilere kulağını tıkarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ikinci bir çağrı geldi. “Kılıçdaroğlu yalanı adete meslek edinmiş” diyen Başbakan, sert bir dille CHP'yi iddialarını ispata davet etti. Başbakan Erdoğan, bir dizi temasta bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanında ziyaretle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, ardından soruları cevapladı. 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç yargıyı işaret etti. Dava açmayı düşünüyor musunuz? CHP'den de üslubunuza yönelik eleştiriler geldi. Yanıtınız olacak mı?' sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

ÜSLUBUNUZA DİKKAT EDİN

'Öncelikle benim üslubumu değerlendirenler kendi üsluplarını bir gözden geçirsinler. Ben bugüne kadar, mümkün olduğunca, hiçbir zaman hakaret yolunu seçmedim. Ama, gerek şahsımı, gerek partimi illegal örgütlerle irtibatlı göstermeye gayret ettikleri zaman, benim onlardan isteyeceğim bir şey vardır. Her zaman söylüyoruz, hukukta da kaidedir; müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Böyle bir iddiayla bir genel başkan ortaya çıkar da bu iddiasını ortaya atıp, ortada bırakırsa, istemem gereken bu iddianın ispatıdır. Çünkü, bu sıradan bir iddia değil.”

BAKIN BİR DAHA KONUŞMUYOR

“'AK Parti'nin geçmişi bellidir, tertemizdir, pırıl pırıldır, aktır. Dolayısıyla bu en azından bir densizliktir. İspat edemezse de alçaktır' dedim. İspat edecek. Bunu ispat etme görevi onundur. Bunu defaatle yaptı. İlk defa yapmıyor bu işi. Adeta meslek edinmiş. Bakın söyledi, bir daha konuşmuyor. Şimdi pası arkadaşlarına attı. Hadi söyle, ne gibi ilişkiler var, ne yapılmış, bunu ortaya koy. Bunu ortaya koymadığı sürece, bu hakkında ifade ettiği bu sıfatlar ona tam yakışıyor. Eğer hastaneye gitmesi gereken birisi varsa kendisidir. Kısa zamanda bir tedaviye ihtiyacı var.' Erdoğan, dava açıp açmayacaklarını değerlendireceklerini belirterek, gerekirse bu yola da başvurulabileceğini söyledi.


Dava yolda

Kılıçdaroğlu, “AK Parti Hizbullah ile işbirliği yapıyor” iddiasına Başbakan Erdoğan'ın ardından AK Parti yöneticileri de sert tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu, beyanlarından dolayı yargı önünde AK Parti'ye de hesap verecektir. Hukukçularımız konuyu incelemeye alacaktır çünkü bu millet hayatı adına kabul edilebilir bir durum değildir” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Kılıçdaroğlu'nu nezaketli olmaya çağırarak “Bir parti başkanı, edepli olmalı” ifadelerini kullandı.



13 yıl önce
default-profile-img