|

İşte Davutoğlu'nun dört yardımcısı

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet'in Bakanlar Kurulunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduktan sonra kamuoyuyla paylaştı. Yeni kabinede 61. Hükümet'ten 3 isim yok. Beşir Atalay, Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı'nın girmediği kabineye, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli yeni giren isimler oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:56 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İşte Davutoğlu'nun dört yardımcısı
İşte Davutoğlu'nun dört yardımcısı

Erdoğan ile dün akşam son bir görüş alışverişi yapan ve Hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun son halini kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu'nun dört yardımcısı da listeyle birlikte belli oldu.

Başbakan Yardımcıları: Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan

Kabineye giremeyen isimler ise: Hayati Yazıcı, Emrullah İşler ve Beşir Atalay

Numan Kurtulmuş

1998 yılında siyaset yaşamına Necmettin Erbakan'ın yanında girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılmasından sonra ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü. 25 Ekim 2008 tarihine kadar Saadet Partisi'nde siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.17 Ekim 2008 tarihinde ise Saadet Partisi genel başkanı Recai Kutan yapmış olduğu basın toplantısında 26 Ekim 2008 günü Ankara'da yapılacak kongrede tek genel başkan adayı olarak Numan Kurtulmuş'un katılacağını açıklamıştı.Ankara'da Saadet Partisi 3. Büyük Kongresi adı ile Atatürk Kapalı Spor Salonu yapılan kongre sonucunda kullanılan 946 oyun geçerli olan 924 oyunun hepsini alarak Saadet Partisi genel başkanı olmuştur. 2010'da Necmettin Erbakan ile yolları ayrılan ve Halkın Sesi Partisi'ni kuran Kurtulmuş, 2012'de HAS partinin lağvedilmesi kararının ardından AK Parti'ye geçti.

Yalçın Akdoğan

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

Volkan Bozkır

Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibidir.

24. Dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığına ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi.

10 yıl önce