|

Kamer Genç bu seferde rektörle tartıştı

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki (ODTÜ) olaylarla ilgili polemik yaşandı.

Cihan
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:51 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kamer Genç bu seferde rektörle tartıştı
Kamer Genç bu seferde rektörle tartıştı

Tunceli Üniversitesi'nde önceki gün afiş nedeniyle 20 öğrencinin gözaltına alınıp serbest bırakılması nedeniyle Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'ı ziyaret eden Kamer Genç ve beraberindekiler, olaylar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası CHP'lileri kapıda uğurlayan Rektör Boztuğ ile Kamer Genç arasındaki konuşma ise ilginç diyaloglara sahne oldu.

Rektör Boztuğ'un afiş nedeniyle polisi üniversite çağırmasını ve öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınmasını doğru bulmadıklarını belirten Genç, ODTÜ olayları ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmesinin ardından Boztuğ'un imza atan rektörler arasında yer almasının, kendisini üzdüğünü söyledi.

KAMER GENÇ İLE REKTÖR ARASINDA POLEMİK

Herkesin hukuk içinde kalması gerektiğini belirten Rektör Boztuğ, öğrencilerin hukuk dışı bir şekilde izin almadan afiş astıklarını ve güvenlik görevlilerinin üstünü parçaladıklarını dile getirdi. Olayın yargıya intikal ettiğini belirten Boztuğ, herkesin kanun ve yasalara uyması gerektiğini ifade etti.

Polisin olaya müdahalesini doğru bulmadığını olayın buraya kadar getirilmeden çözülebileceğine işaret eden Genç Kamer ise "ODTÜ'de taş sopa kullanılmamıştır. Tayyip Erdoğan 3 bin 500 polis ile oraya gitmiştir. Ondan sonra 100 tane zırhla araçla gitmiş ve öğrenciler gelirken öğrencilere gaz yağdırılmıştır. Keşke siz de 14 rektörle birlikte imza atmasaydınız daha iyi oldurdu.' diye konuştu.

Genç'in bu sözlerine karşılık Rektör Boztuğ, "Sayın Tayyip Erdoğan bu ülkenin başbakanı. Olabilir, istediği üniversiteye gidebilir. İnsanların Göktürk uydusu ile gurur duyması gerekir.' şeklinde konuştu.


11 yıl önce