|

Kampların son konuğu Erdoğan

Ankara
00:00 - 13/04/2012 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 13/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kampların son konuğu Erdoğan
Kampların son konuğu Erdoğan

Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Türkiye'ye sığınan 24 binden fazla Suriyeli'nin barındığı çadır kentlerin son konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacak. Kampları yerinde görmeyi istediğini belirten Başbakan Erdoğan, Suriye diplomasisi kapsamında Çin'in ardından gideceği Suudi Arabistan sonrası kampları ziyaret edeceğini kaydetti. Ziyaret ile ilgili tarih vermeyen Erdoğan'ın sonbaharda kamplara yapması beklenen ziyareti ameliyatı da araya girince gerçekleşememişti.

ÜNLÜLERDEN ZİYARET

Hatay, Şanlıurfa ve Kilis'te bulunan kamplara bugüne kadar dünyaca ünlü isimler konuk oldu. Son olarak hafta içinde Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Yayladağı çadır kentini ziyaret ederek burada barınan Suriyeliler ile görüştü.

Ayrıca Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci yazar Tevekkül Karman, Boynuyoğun çadır kentini geçtiğimiz ay ziyaret etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie de geçen yıl haziran ayında Altınözü çadır kentine gelmişti.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Çin'den dönerken THY uçağındaki kablosuz internet uygulamasından yararlanarak, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile görüntülü görüşme yaptı. Erdoğan, Ipad'iyle Doğan'a, Şanlıurfa'da tansiyonunun düşmesi sonucu özel bir hastaneye giden Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in durumunu sordu.



12 yıl önce
default-profile-img