|

Karşılarında kaya gibi dururuz

Hiçbir zaman halka hesap vermekten çekinmediklerini belirten Davutoğlu, “Ama birileri Menderes gibi, Mursi’nin gördüğü türden hesabı bizle görmek isterse kaya gibi karşısında dururuz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Thursday
Güncelleme: 01:43 - 21/05/2015 Thursday
Yeni Şafak

Davutoğlu, AK Parti genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefetin tahrik edici dilini eleştirdi. Seçim döneminin barış ve demokrasi şöleni şeklinde geçmesi için çaba gösterdiklerini belirten Başbakan, “Buna mukabil maalesef muhalefet liderleri her mitingde neredeyse hakareti aşan ölçülere varacak şekilde ve tahrikkar tutumlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı da neredeyse bu seçim kampanyasının içine katarak, ona, bana, bütün AK Parti teşkilatına ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar” dedi.



Dün sabah saatlerinde Mardin'deki AK Parti binasına el bombasıyla saldırı girişimi olduğunu bildiren Davutoğlu, “Ne 7 Haziran öncesinde ne de 7 Haziran sonrasında seçimin neticeleri ne olursa olsun, hiçbir şekilde ülkemizin kaosa veya kriz ortamına sürüklenmesine izin vermeyiz. Her türlü tedbiri alırız ama bu ülkeyi vandallara terk, etmedik, etmeyiz” diye konuştu.



BİZ ÖZNE ONLAR NESNE


Türk siyasetinin öznesinin AK Parti olduğunu, siyaseti AK Parti'nin belirlediğini vurgulayan Davutoğlu, “Onlar ise nesne. Muhalefetin bütün önermeleri yalnızca AK Parti'yi zayıflatmaya, onu takip etmeye dönük. Sayın Bahçeli'nin iki ay önce bir sözü olmuştu, 'Sizi ensenizden takip edeceğiz. Ensenizdeyiz' gibi. Bu bile bütün siyasetlerinin bizi takip etmek üzerine olduğunu gösteren bir ifade, bir itiraf aslında” dedi.



YENİ ANAYASA ÇAĞRISI


Hiçbir zaman halka hesap vermekten çekinmediklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi: “Ama birileri Menderes gibi, Mursi'nin gördüğü türden hesabı bizle görmek isterse biz de elif gibi kaya gibi hesap sorma makamlarının karşısında dururuz. Milletin yazdığı yeni bir anayasayı öyle veya böyle inşa edeceğiz. Herkes kendi anayasa metnini ortaya koysun. Biz koyduk. CHP ne düşünüyor, MHP ne düşünüyor? Bunları açık net şekilde ortaya koymaları lazım. Bu metinler üzerinden müzakereler yapılsın.”



8 bin kişiye iş müjdesi


Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde bin 75 şehit ve gazi yakını olmak üzere, engelliler ve sosyal hizmet kurumunda yetiştirilen gençlerden oluşan 8 bin 269 kişiye iş imkanı sağlayan törene katıldı. Şehit ve gazi yakınlarının haklarının her türlü hakkın üzerinde olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak, geleceğiyle ilgili çalışmalar yapmak bir borçtur” dedi. Son bir yıl içerisinde üçüncü kez şehit ve gazi yakınlarının iş kura çekimi yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, toplamda 10 bin 722 şehit ve gazi yakınını işe yerleştirdiklerini bildirdi. Şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Başbakan, 4 bin 682 “engel tanımayan cesur yüreklinin” atamasının da gerçekleşeceğini belirtti. Ayrıca, 3 bin 163 çocuğa ve Soma ve Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin de 26 yakınına istihdam sağlandı.



#Davutoğlu
#seçimler
#chp
#mursi
#menderes
9 years ago