|

Kemal Bey fena dağıttı

CHP'nin büyükşehir adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ucuz doğalgaz vaadinin ardından bol keseden atmaya devam ediyor: Belediyeyi Hz. Ömer adaleti ile yöneteceğim. Sağ elin verdiği yardımı sol el görmeyecek. Başörtülü-türbanlı tüm kadınlar kardeşimiz.

Gökhan Yılmaz
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:12 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kemal Bey fena dağıttı
Kemal Bey fena dağıttı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu birbirinden ölçüsüz vaadleri ile herkesi şaşırtıyor. İki günlük kampanya sırasında Kılıçdaroğılu'nun dağıldığını fark eden seçmenler, “Kemal Bey fena dağıttı” diye gülüyor.

CHP'liler kentin acemisi Kılıçdaroğlu'na dün Ümraniye, Sarıgazi ve Tuzla'yı gezdirdi. Küçükçekmece'de önceki gün yoksullara ucuz doğalgaz vaad eden Kılıçdaroğlu, seçmenlerin arasına girince aklına gelen her konuda vaadlerde bulunmaya başladı.

DİNİ SÖYLEMLER

Muhafazakar oylara gözünü diken Kılıçdaroğlu, dini söylemleriyle izleyenleri de şaşırttı: Belediyeyi Hz. Ömer adaleti ile yöneteceğim. Sağ elin verdiği yardımı sol el görmeyecek. Başörtülü- türbanlı-eşarplı tüm kadınlar kardeşimiz. Onları ayırt etmeyeceğim.

80 KİLOMETRE METRO

Belediye hizmetleri konusunda hiçbir hazırlığı bulunmadığı anlaşılan Kılıçdaroğlu'nun “İşçi alırken evinde hiç sigortalı olmayan ailelerin çocuklarına öncelik verilecek. Trafiği çözmek için 80 km daha metro hattı yapacağız” vaadi ise şaşkınlıkla karşılandı.

HALKI İKTİDAR YAPACAĞIZ

Tuzla İlçe Başkanlığı binasında vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son seçimlerde startı buradan verdiğini hatırlatarak, Tuzla'nın 17 yıllık kaderini değiştirmek için kendisinin de buradan yola çıktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Tuzla'da halkı iktidar yapacaklarını, halkın oylarıyla, halkın kaynaklarıyla Tuzla'yı yöneteceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, partisinin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi'nin elini havaya kaldırarak, "Başkan 17 yıllık zihniyeti yıkacak. Deneyimi ve bilgi birikimi var. Sizlerden oy istiyoruz. Onu sizlere emanet ediyorum" dedi.

HALK PROTESTO ETTİ

Partiye ait seçim otobüsleriyle trafiği altüst eden Kılıçdaroğlu, Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde yaptığı konuşma sırasında bazı vatandaşların korna çalarak protestosuna uğradı. Kornalara aldırmadan seçim otobüsünün üstünden konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, trafiği çözmek için İstanbullara 80 kilometre daha metro yapma sözü verdi. Ancak milyarlarca dolar tutarındaki bu projenin finansmanından hiç bahsetmedi.



15 yıl önce