|

Kılıçdaroğlu başbakan olmak için 23 Nisan'ı bekle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon mülakatında "En büyük hayalim Başbakan olmak" dediğini anımsatarak "Eğer çok arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" dedi.

Yeni Şafak
17:46 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:53 - 31/03/2015 Salı
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak" dedi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon mülakatında "En büyük hayalim Başbakan olmak" dediğini anımsatarak, şunları söyledi:



"Bakınız 'hayalimiz iktidar olmak' demiyor veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi. Olacak, olacak kendisi Başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz. Hani yüce Hakan Fatih Sultan Mehmet Han'ın dediği gibi 'bizim gücümüzün eriştiği yere onların hayalleri erişmez, biz gerçek başbakanlar gördük bu kürsüde, onlar hayali başbakan arıyorlar. Bir de hedefi gösteriyor, CHP olarak hedefiniz ne diyor? 'Yüzde 35' diyor. Biz başlarken yüzde 36.5, yüzde 37 ile başladık. Bizim başladığımız yere gelmek onun en büyük hedefi. Şimdi AK Parti anketlerine bakanlar ki o anketleri bütünüyle düzeltecek ve doğru eksene oturtacak olan milli iradedir ve 7 Haziran'da - hani geçmiş anketlerdeki sükutu hayaller gibi yine yaşarlar- yüzde 45 civarına iniyor görünen bazı kasıtlı anketler olduğunda zil çalıp oynuyorlar, AK Partidüşüyor diye. Bizim için düşündükleri en alt düzey, onların ulaşmayı hayal ettikleri en üst düzeyin 10 puan üzerinde, seçime böyle giriyoruz.



Hiçbir ankette de daha CHP yüzde 25 bile yakalamış değil. İşte hayalleri bu. Hayalleri şahsi, meseleleri şahsi, çıkarları şahsi. Bizim ise gerçeklerimiz dahi 77 milyonun üzerinde ittifak ettiği gerçekler ve bu gerçekler üzerinde yürüyoruz. İşte AK Parti Grubu böylesine köklü bir dönüşümün öncüsü olan bir gruptur."



#AK Parti Genel Başkanı
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#TBMM
#TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı
#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
9 yıl önce