|

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini havada bıraktı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile Anıtkabir'de düzenlenen törende protokoldeki tek eksik MHP lideri Bahçeli'ydi. Köşk'teki törene, programında olmasına rağmen katılmayan Kılıçdaroğlu, resmi geçit töreninde de tokalaşmak için hamle yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini havada bırakarak devlete karşı görülmemiş bir saygısızlığa imza attı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:27 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini havad
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini havad

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, yüksek yargı kurumu başkanları, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

PROTOKOLDE HEPSİ VARDI, BİR BAHÇELİ YOKTU

Törende MHP lideri Bahçeli yoktu. Bahçeli bugün Dumlupınar'daki törenlere katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

KILIÇDAROĞLU DA BAHÇELİ DE GİTMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük programında yer almasına rağmen törene katılmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Dumlupınar'da olması nedeniyle katılmadı. Ayrıca, CHP ve MHP milletvekillerinin de katılmadığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI'NIN ELİNİ HAVADA BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki kabulün ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yapılan törene katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu tokalaştıktan sonra yerlerine oturdular.

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel, üstü açık araba asker ve törene katılan vatandaşları selamladı. Erdoğan ve Özel daha sonra geçit törenini izlemek için yerlerine gitti.

Resmi geçit töreninin ardından gözler protokol tribününde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Erdoğan'ın tokalaşmak için hamle yaptığı Kılıçdaroğlu, karşılık vermeyince cumhurbaşkanı da ani bir kararla yerine geçti.

10 yıl önce