|

Kılıçdaroğlu kendine yine oy veremeyecek

İstanbul 2. Bölge'de ön seçim savaşı kızışınca kendini garantilemek için İzmir’den aday adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu tıpkı 2010’daki gibi yine oy kullanamayacak. Gerekçe ise, parti üyelik kaydının Ankara'da olması...

Yeni Şafak
09:05 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:22 - 25/03/2015 Çarşamba
Diğer

CHP'de milletvekili adaylarını belirleyecek olan ön seçim 29 Mart Pazar günü yapılacak. İzmir'den ön seçime girme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda yaşadığı olaya benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.



İZMİR'DEKİ LİSTEDE ADI YOK


Kılıçdaroğlu'nun ön seçime gireceği İzmir'de listeler askıya çıktı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir İl Başkanlığı'na gelen listede Kılıçdaroğlu'nun ismine rastlanmadı. Ankara'da ikamet eden Kılıçdaroğlu'nun büyük bir ihtimalle burada oy kullanacağı ve kendisine oy veremeyeceği öğrenildi. Koyula ilgili konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Osman Peri, “Listeler il ve ilçelerimize ulaştı. Bize ulaşan listelerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi yok. Ön seçim hakim huzurunda yapıldığı için kişiler hangi il ve ilçeye kayıtlıysa orada oy kullanacak. Kemal Bey de bildiğim kadarıyla Ankara'dan oy kullanacak" dedi.



OY KULLANACAĞI DA MUAMMA


CHP Genel Merkezi de Kılıçdaroğlu'nun ön seçimde nerede oy kullanacağına dair bir bilgilerinin olmadığını açıkladı. Genel Merkez Basın Bürosu yetkilileri “Kemal Bey'in nerede oy kullanacağı şu anda belli değil” dedi.



İKİNCİ KAĞITHANE VAKASI


Kılıçdaroğlu, 2010'da yapılan referandumda da oy kullanamamıştı. İBB Başkan adayı olduğunda Kağıthane'de oy kullanan Kılıçdaroğlu, adres değişikliğini bildirmeyince referandumda oy kullanamadı. Kılıçdaroğlu, o dönemde 'skandal' olarak yorumlanan bu olaya 'yoğunluk nedeniyle ilgilenemedim' açıklamasını yapmıştı.



Tombala vekilliğe ilk tepki Baykal'dan


Seçim sonrası yaşanması beklenen 'kontenjan' tepkileri erken başladı. Kontenjan adayı olmak isteyen aday adaylarına ilk tepki Deniz Baykal'dan geldi. Baykal “Daha neler göreceğiz. Ankara'da bir ölçü insan kendi arasında kapanmış 'yetki bende', 'sen şuradan ol ben buradan' diyor. Sen CHP'nin tabanından korkarsan CHP'yi milletin desteklediği parti haline nasıl getireceksin” dedi.



#kemal kılıçdaroğlu
#chp
#seçim
#oy
#kılıçdaroğlu oy kullanamayacak
#kılıçdaroğlu oy skandalı
9 yıl önce