|

Kılıçdaroğlu: MİT milli olmalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının milli olması gerektiğini belirterek MİT'in bir siyasi partiye hizmet ettiğini iddia etti.

14:02 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:11 - 27/11/2014 Perşembe
Diğer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) milli olması gerektiğini belirterek, "Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir" dedi.


Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda yapılan bölge toplantısında,  Türkiye, bayrak ve gelecek için mücadele ettiklerini söyledi.


"Parlamentonun itibarını koruyan benim"

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Çiçek'in kendisinden milletin huzurunda özür dilemesi gerektiğini savundu.


Parlamentonun itibarını kendisinin koruduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun itibarını koruyan benim, ayaklar altına alan sensin. Ben açıklamayı yapmasam düzeltmeyi yapacak mıydın. Her kurumun yöneticisine, başına gelen kişiye, haberler konusunda bilgi verilir. Sen de bilgilendirildin. Neden itiraz etmedin. Yoksa ağabeyinden mi sen de talimat alıyorsun” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, iktidarın demokrasiye uygun hareket etmediğini ileri sürdü. Demokrasilerde siyasi partilerin işlevleri olduğunu, siyasi partilerin programlarıyla halkın karşısına çıkıp oy istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:


"Vatandaş kimi isterse hükümetini kurar devleti o yönetir. Devlet olmak ayrı, devleti yönetmek ayrı. Siyasi partiler devleti hukukun üstünlüğü çerçevesinde yönetirler. Siyasi parti devlet olmak için gelirse onun adı demokrasi değildir. Anayasa, hiçbir kuruma hiçbir partiye hiçbir sınıfa, zümreye ayrıcalık tanınamaz, herkes hukukun önünde eşittir der. Siz üstünlerin hukukunu topluma egemen kılmak istiyorsanız bu doğru bir davranış değildir. Demokraside bunun yeri yoktur. AKP bir devlet partisidir, bir siyasi parti değildir. Valisi 'Ben AKP’nin valisiyim’ diyor, kaymakamı, memuru ben devletin değil AKP’nin memuruyum diyor."


“MİT milli olmalı”

"Bizim korkumuz yok zaten. 'Beni dinliyorlar, dinlemezseniz de namertsiniz' dedim. Ben çocuklarıma 'Evdeki paraları sıfırla' demedim, yatak odalarında boy boy para kasaları yok, ben hayatım boyunca ihale takipçiliği yapmadım, ben namuslu adamım açık ve net söylüyorum, bizim geleneğimize, bizim inancımızda kul hakkı yemek yoktur. Biz her inanca saygılıyız, biz inanç ticareti yapan parti değiliz. MİT milli olmak zorundadır. Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir. O bilgiyi alıp kullanan parti de gayri millidir" dedi.


Çiçek: Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çok ayıp

NTV'de Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakanla ilgili iddiaları araştıran soruşturma komisyonuna getirilen yayın yasağına ilişkin Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt vermişti. 


Çiçek, "Evvela kesinlikle benim böyle bir başvurum olmadı ve başvuruya hakkım da yetkim de yok. Meclis başkanını hırsızlığı yolsuzluğu himaye etmek gibi son derece ayıp bir üslupla bizi suçlamaya çalışıyorlar. Bunu ana muhalefet partisi lideri yapıyorsa bu daha ayıp bir şey.Aramızda bir hukuk var. Bu işi yapıp yapmadığımı sorma imkanı olabilir, o partinin içinde çok değerli hukukçular var, komisyonda olanlar var bunlara sorabilir" açıklamasını yapmıştı

#kemal kılıçdaroğlu
#tbmm
#komisyon
#mit
#chp
#edirne
#bölge toplantısı
#cemil çiçek
9 yıl önce