|

Kılıçdaroğlu skandalı: HDP sandığı silahla korur

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğiyle ilgili Doğu'da HDP'nin sandığın başına silahlı birini oturtarak meseleyi halledeceğini söyledi.

Yeni Şafak
13:56 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:05 - 2/05/2015 Cumartesi
Diğer

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afyon ve Uşak mitinglerine giderken uçakta verdiği röportajında 7 Haziran Genel Seçimleri'nde sandık güvenliğiyle ilgili konuştu.



Posta'dan Yazgülü Aldoğan'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP ile ilgili skandal bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "AK Parti ne yazık ki seçim yapma konusunda da güven vermiyor. Seçimler hakim gözetiminde yapılıyor, kimsenin kuşku duymaması lazım değil mi?" sorusuna şu yanıtı verdi;



SANDIK GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ ÇALIŞANLARA DESTEK VERİYORUZ


"Bizde duyuluyor. Sandıklarda hep Memur-Sen'e bağlı olanları görevlendirmişler. Biz parti olarak bütün önlemlerimizi aldık. Bu konuda deneyimli olan Erdal Aksünger ilgileniyor. Sandık güvenliği ile ilgili çalışan sivil toplum örgütlerine de destek veriyoruz. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya ve Fransa gibi ülkelerden oyların getirilişi dahil izlenecek.



HDP SANDIĞIN BAŞINA SİLAHLI BİRİNİ OTURTUR MESELE HALLOLUR


Elektrik kesintisine net bir açıklama yapılmadı. Yine elektriği keserler mi diye korkuyorum. Trafo konusunda Şero da görev yapacak! Doğuda da HDP sandık güvenliğini sağlar nasıl olsa, silahlı birini oturturlar, mesele hallolur!"



Kılıçdaroğlu'nun silahla seçim güvenliği ile ilgili açıklamasına Yazgülü Aldoğan şöyle bir not düştü: "Tabii ki gülüyoruz"



#Kemal Kılıçdaroğlu
#kılıçdaroğlu seçim
#kılıçdaroğlu sandık
#kılıçdaroğlu silah
#hdp sandık
9 yıl önce