|

Kılıçdaroğlu yemin törenine katılmama nedenini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenine, edeceği yemin inandırıcı olmayacağı için katılmayacağını açıkladı.

İha
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:21 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu yemin törenine katılmama nedenini açı
Kılıçdaroğlu yemin törenine katılmama nedenini açı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde "Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi İstanbul Bölge Toplantısına katıldı. Çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, 'Sadece bizim umudumuz değil, Türkiye bütün mazlum milletlerinin gözünü çevirdiği ve umut bağladığı son noktadır. Bizim o ülkelerden çok farklı özelliğimiz var. Biz bu coğrafyada demokrasiyi kurabilmiş ve başına gelen bütün felaketlere rağmen unu yaşatmayı başarabilmiş bir milletiz. Biz monarşiler, diktatörler coğrafyasında bir demokrasi adası olmanın gururunu taşıyoruz. O rejimlerde milyonlarca insan hiçbir hak ve özgürlüğe sahip değilken biz bu güzel ülkede hukuk devleti içinde yaşama şansına eriştik' dedi.

TÖRENE KATILMAMA NEDENİ

Başbakan Erdoğan'ın devir teslim töreninde sadakat yemini edeceğini inandırıcı bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan yalana yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Çünkü milletin egemenliği konusunda yemin ettim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ettim. Bir yalana tanıklık etmek, yalanı meşrulaştırmak anlamına gelir' şeklinde hakaretlerde bulundu.

Konuşmasının sonunda gezi olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, 'Gezi mücadelesi o eylemlere başlayanlar, organlarını kaybedenler bu ülkenin onurudur. Biz onlarla hep gurur duyacağız. Bizim ruhumuzda devrimcilik yatar. Biz zalime boyun eğmeyiz. Kitabımızda bu yazar. Bizim inancımız bizim felsefemiz, ruhumuzdur. Her inanca her insana saygı gösteririz. Belediyede çalışırken doğa hakları diye bir kanun var Onlara bütün canlılara sahip çıkın' dedi.

10 yıl önce