|

Kılıçdaroğlu'ndan rehinelerin kurtarılmasına açıklama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, IŞİD'in elindeki 46'sı Türk vatandaşı 49 konsolosluk çalışanı ve ailelerinin bu sabah MİT'in düzenlediği operasyon ile kurtarılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aa
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:23 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan rehinelerin kurtarılmasına açıkl
Kılıçdaroğlu'ndan rehinelerin kurtarılmasına açıkl

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Kardeşlerime, vatandaşlarımıza 'özgürlüğe, vatanınıza hoş geldiniz' diyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, konsolosluk görevlilerinin IŞİD terör örgütünün elinde 101 gün rehin kaldıktan sonra kurtarıldığını anımsattı.

Açıklamasında, "Kardeşlerime, vatandaşlarımıza 'özgürlüğe, vatanınıza hoş geldiniz' diyorum" ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, rehinelerin kayıpsız ve sağlıklı kurtarılmış olmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatanımızın özgür topraklarına, ailelerine, yakınlarına ve özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun, aileleriyle milletimize de gözünüz aydın diyor, kurtarma operasyonunun düşünülmesi, planlanması, uygulanması ve tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum"

Başbakan'ı aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul'da rehin alınan Türkiye konsolosluk görevlilerinin Türkiye getirilmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak tebrik etti.

10 yıl önce