|

Kimseyi kırmayın

AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlığa oturacak yeni ismin belirlendiği MYK toplantısında Başbakan Erdoğan''ın, ''Dava şuuruyla hareket edin. Kimseyi kırmayın'' dediği öğrenildi. Görevlendirme ve yetkilendirmelerin de vakit geçirmeden yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda Erdoğan teşkilatın tercihlerini de üyelerle paylaştı.

Aa
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:02 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kimseyi kırmayın
Kimseyi kırmayın

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu''nun AK Parti''nin 2. Genel Başkanı ve Türkiye''nin 26. başbakanı olarak belirlendiği tarihi MYK toplantısında önemli değerlendirmeler yapıldı. Erdoğan''ın son kez katıldığı MYK toplantısında teşkilatın ve milletvekillerinin temayüllerini kurul üyeleriyle paylaştı. Erdoğan, partinin yürütme kurulu üyelerine önemli bir mesaj da verdi. Erdoğan ''kimseyi kırmayın'' şeklinde bir de uyarıda bulundu. Başbakan Erdoğan, ''İstişareleri tamamladık, yoğun şekilde Davutoğlu ismi ön plana çıktı'' deyince MYK''da yeni genel başkan ve başbakan belirlendi.

DAVA ŞUURUYLA HAREKET EDİN

Başbakan Erdoğan MYK üyelerine son zamanlarda yaşanan bazı tatsız durumları internet ortamından takip ettiğini ve bu durumun dava hareketine uygun olmadığı uyarısında bulunduğu öğrenildi. Erdoğan''ın ''Bu süreçte dava şuuruyla hareket edin. Kimseye karşı kırıcı olmayın'' uyarısında bulunduğu belirtildi.

SONUÇ KANAATİMLE AYNI YÖNDE

Erdoğan başkanlığında toplanan tarihi MYK''da temayüller değerlendirildi. 5 günlük kampta zarfları açan Erdoğan, partisinin Yürütme Kurulu üyelerine çıkan sonuçları açıkladı. Erdoğan zarflardan ''Yoğun şekilde Davutoğlu ismi çıktı, zaten benim de kanaatim bu yöndeydi'' diyerek Ahmet Davutoğlu''na karşı teşkilat ve milletvekillerinin hem fikir olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, toplantıda genel başkan ve başbakanın niye Ahmet Davutoğlu olması gerektiğine ilişkin de MYK üyelerine bazı değerlendirmelerde bulundu. İsme hiçbir itiraz gelmedi.

KABİNE HIZLA BELİRLENECEK

Öte yandan Erdoğan''ın 28 Ağustos''ta yemin etmesiyle Başbakanlık görevi resmen sona ermiş olacak. Yeni Hükümet kurulana kadar Başbakan Yardımcılarından biri Başbakanlığı vekaleten yürütecek. Erdoğan bu duruma dikkat çekerek parti yönetimi ile hükümet üyelerinin hızlıca belirleneceği sinyalini verdi.

KONGRE HAZIRLIKLARI KONUŞULDU

27 Ağustos''ta yapılacak AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi de MYK toplantısının bir diğer gündem maddesi oldu. Erdoğan''ın Kongre hazırlıklarıyla birebir ilgilendiği öğrenilirken, kongreyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında MYK üyelerinden bilgi aldığı belirtildi.

GÜÇLÜ KABİNE İÇİN KOLLARI SIVADI

Halk tarafından doğruda seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ardından Ahmet Davutoğlu''nun güçlü bir başbakan olacağı tüm toplum kesimleri tarafından kabul ediliyor. Davutoğlu 3G''nin son ayağı olacak Güçlü Kabine için de çalışmalarına şimdiden başladı. Ekonomiye yeni bir hareketlilik getirecek, dış politikayı inşa ettiği insani değerler üzerinde sürdürecek, çözüm sürecini tüm provokasyonlara rağmen kesintisiz olarak devam ettirecek isimlerin belirleneceği yeni hükümet programını yürütmesini sağlayacak bir bakanlar kurulu kurulacak.

Atlı birlik karşılayacak

Türkiye''nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını ''A Tipi'' törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül''den devralacak. Erdoğan, 28 Ağustos''ta köşk yolculuğuna TBMM''de yemin ederek başlayacak. Yeminin ardından forsu açılacak makam aracıyla Erdoğan, seremoninin ikinci ayağı olan Anıtkabir ziyaretine geçecek. Anıtkabir ziyaretinden sonra Erdoğan, saat 16.30''da düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü''ne gidecek. Devir teslim töreninde Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulaması yapılacak. Bu kapsamda Erdoğan çifti giriş kapsında atlı birlik tarafından karşılanacak. Atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası''nı selamlayacak Erdoğan, daha sonra Büyük Şeref Kapısı''nda Türkiye''nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılanacak.


10 yıl önce