|

Kobanili Kürtlere kapılarımız açık

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu''nun operasyonel olarak oluşturulan ''Türkiye IŞİD''e destek oluyor'' algısının doğruyu yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Görüşmede Davutoğlu, ''Kobani''den gelen ve gelecek olan tüm Kürt kardeşlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır'' mesajını da verdi.

Çetiner Çetin
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kobanili Kürtlere kapılarımız açık
Kobanili Kürtlere kapılarımız açık

Hükümetin çözüm süreci için yol haritasını oluşturmasının ardından ilk görüşme Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş arasında gerçekleştiridi. Görüşmenin gerçekleştirildiği saatlerde ise HDP Grup Başkan vekilleri İdris Baluken, Pervin buldan ve İstanbul milletvekili Sırrı Sürreya Önder''de İmralı''da Öcalan ile görüşmeya başlamışlardı. Sürecin hızlandırılması için harekete geçen Hükümet Ortadoğu''daki hızlı değişimden sürecin etkilenmemesi için görüşme trafiğine bayram sonrası hız vereceği kaydedildi.

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Başbakan Davutoğlu''nun Demirtaş ile yaptığı görüşmede, sürecin Irak ve Suriye''deki hareketlilikten en az şekilde etkilenmesi için hükümetin hızla ve kararlılıkla süreci devam ettireceği mesajının verildiği öğrenildi. Kürt Kamu oyunda ve Orta''da operasyonel olarak Türkiye''nin IŞİD''e destek verildiğine yönelik yaratılmak istenen algının doğrudan çözüm sürecinin hedef aldığını Demirtaş''a ileten Davutoğlu''nun, IŞİD''in bir terör örgütü olduğunu vurguladığı ve hiçbir koşulda Türkiye''nin böylesi bir örgüte destek vermesinin söz konusu olmayacağını dile getirdiği kaydedildi.

KOBANİ KESİNLİKLE DÜŞMEMELİ

Olumlu bir atmosferde geçen görüşmede, Kobani''nin kesinlikle IŞİD''in eline geçmesini arzu etmediklerini Demirtaş''a ileten Davutoğlu''nun, ''Kobani''den gelen ve gelecek olan tüm Kürt kardeşlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır'' mesajını verdiği belirtilirken, Demirtaş''ında Kobanili Kürtlerin sınırdan alınmasından

dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

SAVAŞ TEZKERESİ DEĞİL

Demirtaş''ın ''Savaş tezkeresi'' yorumuna katılamadığını görüşmede vurgulayan Davutoğlu''nun Tezkere konusunda ''savaş tezkeresi'' ifadesinin yanlış anlayışa sürükleyeceğini söylediği öğrenildi. Davutoğlu''nun Demirtaş''ın yorumuna ilişkin, bu yönde bir Algı oluşmaması gerektiğini söylediği, Tezkere''nin Suriye''deki gelişmelere yönelik olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Gelenlere yardıma hazırız

İnsani yardımların ulaştırılmasında hiçbir engelin olmayacağını ve Ankara''nın her an yardımlar konusunda teyakkuzda olacağını ifade eden Davuoğlu bu konuda her daim bakanlarla iletişimin sağlanmasını istedi. Öte yandan tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıklayan HDP eş başkanı Demirtaş''ın, tezkerenin PKK''ya yönelik yeni bir askeri konseptin kararlılığı gibi gösterilmesinin çözüm sürecinin ruhuna zarar vereceğine değindiği belirtilirken Davutoğlu''nun ''Tedbir olarak çıkartıyoruz. Uçuşa yasak bölge önerisinin Esed''in uçaklarının belli bir

bölgeye girememesini istiyoruz bu yüzden uçuşa yasak bölge istiyoruz'' dediği kaydedildi.

10 yıl önce