|

Korkmuyoruz ecdadımız kimseye zulmetmedi

Barış Zirvesi’nde sözde Ermeni soykırımı iddialarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arşivlerimizi açmaya hazırız. Bizim korkumuz yok. Biliyoruz ki bizim ecdadımız kimseye zulmetmemiştir" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:11 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yılı kapsamında İstanbul'da düzenlenen Barış Zirvesi'nde tüm dünyaya mesajlar verdi. Filistin, Suriye gibi insanlık dramı yaşanan ülkeleri tek tek sıralayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in çarpık yapısını eleştirdi. Erdoğan en çarpıcı mesajları ise sözde 'Ermeni Soykırımı' iddilarına ilişkin olarak verdi. İşte konuşmadan satır başları:



*

DÜNYA 5'TEN BÜYÜK

: Huzurun ve refahın tüm dünyaya hakim olması için her ülkeye, uluslararası örgütlere büyük sorumluluk düşüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni eleştirimizin gerisinde bu tespitler var. Onun için 'dünya 5'ten büyüktür' diyorum. Zalimle mazlum ayrımı yapmayan bir sistem meşruiyet kazanamaz.



*

DÜNYA SAVAŞI SÜRÜYOR

: 1. Dünya Savaşı örtülü olarak hala sürüyor. Cetvelle çizilen suni sınırlar, sorunun kaynağı haline dönüştü. Dünyanın bir bölümünün huzuru için diğer kısmın sömürüsü üzerine kurulan düzen, artık herkesin huzurun tehdit eden bir boyuta ulaştı. 1. Dünya savaşı ardından kurulan statü sürdürülemez hale geldi.



*

SURİYE'DE DURUM VAHİM

: Ortadoğu'da durum gerçekten vahim. Suriye'de ölen 300 bini aşkın insanın sorumluluğunu hiçbir ülke daha fazla kaldıramaz. Yemen'de de durum içler acısı…



*

GÖÇMENLER İNSAN DEĞİL Mİ

: Akdeniz'de Ege'de botlarla kaçanlar o denizlerde boğuluyor. Ne diyorlar 'varsın ölsün.' Bunlar insan değil mi. Nerede kaldı insan hakları evrensel beyannamesi. Biz boğulmalarını istemiyoruz. Sahil güvenlik botlarımız kurtarır alır, bakarız, ülkesine göndeririz.


* BAĞIMSIZ FİLİSTİN: İsrail-Filistin ihtilafı Ortadoğu'da barışın önündeki en büyük engel. Filistin topraklarında işgal sona erdirilene, 1967 öncesi sınırlara dönülene, başkenti doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar bu sorunun çözümü mümkün değil.



*

İSLAMLA ALAKALARI YOK

: (DAEŞ) Bu örgütün İslamla alakası yoktur. Bu dinin mensubu olduğunu söyleyenler, çocukları, kadınları kör bıçakla kesemez,.



*

SOYKIRIM İDDİALARI

: 1915 olayları konusunda başta öne sürülen rakamlar olmak üzere hepsi mesnetsizdir. Türkiye'ye arşivlerini açmasını nasihat ediyorlar. Ey AB, 12 yıl başbakanlık yaptım. Her gittiğim uluslararası toplantıda arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu 1 milyona yakın belge olduğunu söyledik. Hatta daha da ileri gidiyorum biz askeri arşivlerimizi de açmaya hazırız diyorum. Bizim bu noktada korkumuz yok. Biliyoruz ki bizim ecdadımız kimseye zulmetmemiştir.



*

EL UZATTIK HAVADA KALDI

: Geçtiğimiz yıl ben, bu yıl ise Başbakan Ermenilere barış eli uzatan mesajlar yayınlandı. Maalesef bu uzattığımız samimi barış eli havada kaldı. Bugün Ermeni iddialarına destek veren ülkelerden hiçbiri, bu konuda Türkiye kadar temiz sicile sahip değildir. Diyaloğun barışın değil de husumetin arkasında duranları bulundukları yeri gözden geçirmeye davet ediyorum. Biz duruşumuzu muhafaza ediyoruz.



*

GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

: Bizim Ermeni toplumu ile sorunumuz yok. Sorun bu işi bir istismar vesilesi yapan,siyasi rant meselesi haline getiren Ermeni diasporasıyladır. Sağduyu sahibi Ermenistan yöneticileri ile ortak bir geleceği inşa etmek için görüşmeye daima hazırız. Acımız ortaktır. Aramızdaki meseleleri başkaları ile değil Ermeni toplumu ile konuşuruz.


#Ermeni toplumu
#ermenistan
#sözde soykırım
9 yıl önce