|

Kurultay öncesi Bekaroğlu açılımı

CHP 'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu muhafazakar-sol proje için düğmeye bastı. Eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'birlikte siyaset yapmayı teklif ettiğini' açıkladı. Bekaroğlu, 'Değerlendirme yapıyorum. Birkaç gün içinde cevap vereceğim' dedi.

Aa
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Kurultay öncesi Bekaroğlu açılımı
Kurultay öncesi Bekaroğlu açılımı

CHP 'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürerken parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu muhafazakar-sol proje için düğmeye bastı. Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'birlikte siyaset yapmayı teklif ettiğini' belirterek, 'Henüz değerlendiriyorum bir karar vermedim' dedi. Bekaroğlu, görüşmenin geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştiğini ve birkaç saat sürdüğünü belirtti. Görüşme talebinin CHP'den geldiğini anlatan Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu ile verimli bir sohbet gerçekleştirdiklerini söyledi.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE DÖNECEĞİM

Siyasetten yavaş yavaş uzaklaşan biri olduğunu dile getiren Bekaroğlu, şöyle konuştu: 'Görüşme talebi ordan geldi, bir sohbetti. Beni CHP'de birlikte çalışmaya davet etti. Ben değerlendiriyorum, CHP'nin değişmesi gerçekten bir sosyal demokrat parti olması, Türkiye'deki gerginlikleri azaltmasını, ben orada olayım, olmayayım, faydalı buluyorum. Bu gerginliklerin azalması Türkiye için faydalı. Bu kutuplaşma, siyasetin önünü de tıkıyor bence. Bu kutuplaşma Allah korusun çatışmalara da gebe. CHP'nin de bu doğrultuda adımlar atması anlamlı. Ben değerlendirme yapıyorum arkadaşlarımla, ailemle görüşüyorum. Onlara birkaç gün içinde cevap vereceğim.'

DİNDARLIK, REJİM GİBİ KONULARI GÖRÜŞTÜK

Kılıçdaroğlu ile 'dindarlık, rejim, başkanlık' gibi konuları görüştüklerini dile getiren Bekaroğlu, 'Asla bir pazarlık söz konusu olmadı' diye konuştu. Bekaroğlu, 'Sayın Kılıçdaroğlu ile Türkiye'nin meselelerini konuştuk. Kendisi bu çerçevede 'birlikte siyaset yaparsak iyi olur' dedi. Henüz değerlendiriyorum bir karar vermedim' dedi. Bekaroğlu, Refah Partisi'nde milletvekilliği, Saadet Partisi ve HAS Parti'de de Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

Talep onlardan geldi

Siyasetten yavaş yavaş uzaklaşan biri olduğunu dile getiren Bekaroğlu görüşme talebinin CHP'den geldiğini söyledi.


10 yıl önce