|

Lekelenmeme hakkı korunmalı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen hakim ve savcıların kura törenine katıldı. Tören öncesi açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Meclis Soruşturma Komisyonu, görev yaparken cumhuriyet savcısının sahip olduğu bütün yetki ve görevle donatılmış olarak soruşturma yapmaktadır. Sayın komisyon başkanının yaptığında usule, yasaya, iç tüzüğe, anayasaya aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir. Soruşturmaların, insanların lekelenmeme hakkına da riayet edilerek yürütülmesi gerekir. Gizliliğin en önemli nedenlerinden bir tanesi bu, lekelenmeme hakkını korumak öte yandan da delillerin sağlıklı toplanmasına yardımcı olmak içindir” dedi.

MÜJDE VERDİ

Bozdağ, 2015 yılında 5 bin civarında hakim ve savcı alınacağını bildirdi. Hukuk devleti ilkesinin cumhuriyetin en önemli niteliklerinden birisi olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, hukuk devletinin güçlü olması için yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini belirtti. 

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Törende, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 16. Dönem 478 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 9. Dönem 7 idari yargı hakiminin ilk görev yerleri  belli oldu. Adaylar ve aileleri kura çekimini heyecanla bekledi.  
#Bekir Bozdağ
#Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi
#Tören
9 yıl önce