|

Mardin için HDP'ye 74 başvuru

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı düzenlendi. Mardin milletvekilliği için HDP'den başvurusu bulunan 74 Milletvekili aday adayının bir masa etrafında buluştuğu toplantıda konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Musa Alkan, 2015 seçimlerine önemli siyasal ve toplumsal gelişmeler eşliğinde girdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
16:07 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 3/04/2015 Cuma
IHA

7 Haziran seçimlerinde Mardin milletvekilliği için HDP'ye başvuran aday adayları, düzenlenen toplantıda bir araya geldi.


HDP Mardin İl Eşbaşkanları Musa Alkan ve Aysel Erol'un başkanlık ettiği ve DBP İl Eşbaşkanları Ömer Öcalan ile Perihan Ağaoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda bir araya gelen aday adaylarına seçim çalışmaları hakkında bilgi verildi.



Mardin milletvekilliği için HDP'den başvurusu bulunan 74 Milletvekili aday adayının bir masa etrafında buluştuğu toplantıda konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Musa Alkan, 2015 seçimlerine önemli siyasal ve toplumsal gelişmeler eşliğinde girdiklerini söyledi. Alkan, “Demokrasi gücünün ortaya çıkması için halkların birlikte yürüttüğü demokrasi mücadelesini çok önemsemek lazım. 2015 seçimleri Türkiye demokrasisi açısından çok şeyler ifade ediyor. HDP 7 Haziran'a önemli ve kararlı adımlarla hazırlanmaktadır. Yeni yaşamı inşa mücadelemizde seçim barajını adeta yerle bir edeceğiz. İktidar partisinin söylemlerine de yansıyan HDP'nin oyunun yüzde 13'leri bulduğu yönündedir. Ancak bizim tespitlerimiz, bu rakamın çok daha önünde olduğudur. Bu konuda bizim hiç bir endişemiz yoktur. Buradan valiye de seslenmek istiyorum; seçimi etkileyecek hiçbir girişimin içinde olmaman gerekiyor" diye konuştu.



HDP'nin mevcut Mardin Milletvekili Erol Dora, aday adayları Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Selanik Öner, Gazeteci ve Aktivist Cemil Aydoğan, karikatürist Bülent Tekin'in de aralarında oldu

#7 Haziran seçimleri
#seçim 2015
#2015 genel seçimleri
#hdp mardin aday adayları
#tanıtım tolplantısı
#HDP Mardin İl Eşbaşkanları Musa Alkan
#Aysel Erol
#DBP İl Eşbaşkanları Ömer Öcalan
#Perihan Ağaoğlu
9 yıl önce