|

Meclis soruşturma önergesi kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin eski İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesi kabul edilmedi.

Yeni Şafak
10:16 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:18 - 2/04/2015 Perşembe
AA

Genel Kurul'daki oylamaya 291 milletvekili katıldı. 48 milletvekilinin kabul oyu kullandığı oylamada önerge, 234 milletvekilinin red oyuyla kabul edilmedi. Oylamada 7 çekimser, 2 de boş oy kullanıldı.



Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ulusal güvenliğimizi tehlikeye sokacak gizli, problemli ilişkilerin içinde olanlarla işbirliği yaptığını iddia edenleri savunamayız" dedi.



TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'li milletvekillerinin hakkında verdiği soruşturma önergesi üzerinde konuşan Ala, demokrasilerde iktidarların Meclis denetimine tabi olduğunu ancak demokrasilerde muhalefete de yaptırımlar bulunduğunu söyledi.



Ala, "Bir muhalefet partisi örneğin birkaç seçimi kaybetmişse, bir seçimi kaybetse bile gelişmiş demokrasilerde onun yönetimi, genel başkanı, teşkilatları yenilenir. Ama birkaç seçimi kaybetmişse, gelişmekte olan bir demokrasideysek, hiç olmazsa bu saatten sonra yenilenmesi beklenir. Tabii bu kendi bilecekleri bir iş. Üç genel seçim, üç yerel seçim, iki referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetmiş bir muhalefet, bunların tamamını kazanmış iktidara sorular soruyor, sorulacak tabii. Biz sorulan soruyu bir fırsat olarak değerlendiririz, tehdit olarak değil" diye konuştu.



Hakkında verilen soruşturma önergesine "Gerçekten 1 Nisan şakası gibi... Çünkü basına neden müdahale etmediğime ilişkin bir soru önergesi" diyen Ala, kendisi için bunun izahını yapmanın güç olduğunu ifade etti.



Yapılan gizli oylamada, Ala hakkında Soruşturma Komisyonu kurulması kabul edilmedi.



#Genel Kurul
#Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala
#TBMM Genel Kurulu
#Meclis soruşturma önergesi
9 yıl önce