|

Meclis'i yok sayan yanıtını alır

Başbakanlık'taki 23 Nisan kutlamalarında, Erdoğan, koltuğunu Keçiören Tarhuncu Ahmet Paşa İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Enes Karabulut'a devretti. Minik Başbakan, Erdoğan'a 'Şiir okumanın yasak olmadığı bir ülke armağan ettiği için teşekkür ediyorum' diyerek yazdığı şiiri okudu.

Ankara
00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:07 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Meclis'i yok sayan yanıtını alır
Meclis'i yok sayan yanıtını alır

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in açılışının 92. yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu, özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı Genel Kurul'da, açılış konuşmasını Meclis Başkanı Cemil Çiçek yaptı. Çiçek'in ardından kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parlamentonun artık darbelerle hesaplaştığını söyledi.

GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞTU

Erdoğan, 23 Nisan 1920'de olduğu gibi bugün TBMM'nin, millet iradesini, demokrasiyi en güçlü şekilde savunan bir yapıya kavuştuğunu belirterek, '92 yıllık süreçte zaman zaman Meclis'in iradesi ortadan kaldırılmış, milli irade kesintiye uğratılmış, hakimiyeti milliye ve siyasi iktidarlar baskı altına alınmak istenmiştir. Ancak şunu çok büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki tıpkı 23 Nisan 1920'de olduğu gibi bugün bu yüce Meclis, millet iradesini, demokrasiyi en güçlü şekilde savunan bir yapıya kavuşmuştur. Bu Meclis, darbelerle yüzleşen, darbeleri sorgulayan, darbelerle artık hesaplaşan bir Meclis'tir. Bu Meclis, iradesine, işleyişine, ruhuna yönelik her türlü saldırıya göğüs gerecek, millet iradesini namusu bilerek koruyup kollayacak bir Meclis'tir.' dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'TBMM'yi yok saymaya yönelik her girişim, istiklalimizi hedef alan, istikbalimizi karartan bir anlam taşıyacaktır. İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerini istila edenler, Büyük Millet Meclisi ve aziz milletimizden nasıl cevabını aldılarsa, milli irade ve demokratik rejime kastedenler de er ya da geç Meclis'ten, milleten ve yargıdan gereken cevabı alacaktır ve almaktadır. İnanıyorum ki bizden sonra gelenler de aynen bizim gibi Meclis'in büyüklüğüne halel getirmeyecek, Meclis'e müdahaleye göz yummayacaklardır.'


KILIÇDAROĞLU SOĞUKLUĞU

* Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen TBMM'nin 92. yılı açılış kutlamalarına, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, yüksek yargı başkanları katıldı.

* Erdoğan, salondaki yerini alırken, Genelkurmay Başkanı Özel ve Kılıçdaroğlu ile tokalaştı.

* Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanlarının ilk kez yer aldığı Meclis'te düzenlenen kutlama törenine BDP'den katılım olmadı.

* Meclis'te düzenlenen 23 Nisan kutlama töreni öncesi Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel bir süre sohbet etti. Kabul öncesinde Kılıçdaroğlu ile Özel kendilerine ayrılan yerde bekledi. Ancak Orgeneral Özel, hükümet üyeleriyle sohbet ettiği için sırt sırta ilginç bir görüntü oluştu.



12 yıl önce