|

Meclis'in gündemi seçime kadar dolu

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine kadar çok sayıda düzenlemeyi yasalaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Meclis'in gündemi seçime kadar dolu
Meclis'in gündemi seçime kadar dolu

Meclis'in seçime kadar gündemi yoğun olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine kadar çok sayıda düzenlemeyi yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Meclis'ten çıkarılması gereken önemli yasal düzenlemelerin bir kısmının belli olduğunu ifade eden Elitaş, bunlar arasında 2015 yılı bütçesinin yanı sıra elektronik ticaretin düzenlenmesi, cezaevlerinin dış güvenliğiyle tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerinde yetkiyi 5 yıl içinde jandarmadan Adalet Bakanlığı bünyesindeki dış güvenlik görevlilerine geçmesini öngören yasa tasarısı, İstanbul Tahkim Merkezi kurulması, patent haklarının korunması, perakende ticaretin düzenlenmesi, yeni yargı paketi, Bankacılık Kanunu'nda değişiklik yapılması, akademik personelin maaşlarının düzeltilmesinin de yer aldığını ifade etti.

Elitaş, çıkarılması öngörülen bazı düzenlemelerin henüz Meclis'e gelmediğini belirterek, "İç Güvenlik Reform Paketi" ile iş sağlığı ve güvenliği ile madenlerde maliyetlerin artırılması ve çalışanların ücretlerine yapılan iyileştirmeler ve çalışma saatleriyle ilgili düzenlemeler nedeniyle bazı maden şirketlerinin kapanmasına yol açan sorunları gidermek amacıyla 8-10 maddelik bir torba yasa tasarısının da seçime kadar yasalaştırılacağını söyledi.

"Bu düzenlemeler seçime kadar çıkabilir" diyen Elitaş, TBMM'nin Nisan sonu Mayıs başına kadar çalışabileceğini kaydetti.

Grup Başkanvekili Elitaş, erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirterek, "Milletvekili genel seçimleri, 7 Haziran'da yapılacak. Meclis, seçim nedeniyle tatile girinceye kadar önemli düzenlemeler için çalışacak" dedi.

9 yıl önce
default-profile-img